Zimski sportovi

Ana popravlja dojam

Kristian Hohnjec • petak, 23.11.2007.

Ana Jelušić bila je nadasve razočarana svojim nastupom na startu sezone u austrijskom Reiteralmu. Priliku za popravak imat će ovog vikenda u kanadskoj Panorami, gdje će nove bodove tražiti Nika Fleiss, a iskustvo Sofija Novoselić...

U subotnjem veleslalomu startat će samo Nika Fleiss. "Naše skijašice obavile su interne kvalifikacije za veleslalom u Panorami. S obzirom da su postigle približno ista vremena, odlučeno je da nastupi Nika Fleiss. Tome je razlog i manji problem s astmom koji ima Ana Jelušić, želimo je sačuvati za slalom", objasnio je glasnogovornik skijaške reprezentacije Nenad Eror.

Ove utrke označit će povratak Svjetskog kupa u Panoramu nakon 15 godina. Budući da su sljedeće Zimske olimpijske igre u Vancouveru, bit će to neka vrsta probe. "Snijeg je u odličnom stanju i bit će sve savršeno za utrku. Slalom će biti fantastičan. To je potpuno nova staza na kojoj skijaši dosad nisu imali priliku voziti", rekao je direktor kanadske reprezentacije Dušan Grašić.

I dok veleslalomska forma Nike Fleiss donekle obećava, puno više, jasno, očekujemo od nedjeljnog slaloma. Riječ je o iznimno strmoj stazi, što je sjajna vijest za Anu Jelušić. Nakon tek 23. mjesta na reiteralmskoj ravnici, Riječanka će imati sjajnu priliku ostvariti dobar rezultat.

"Ta američko-kanadska turneja nam uvijek dobro dođe, razbije se monotonija treninga u austrijskim skijalištima. Vozit ćemo na novoj stazi, kažu da je dobra. Trebala bi mi odgovarati", rekla je Jelušić. Fleiss nakon povratka skijanju izgleda sve bolje, a dobru sezonu najavila je 15. mjestom u Reiteralmu. Sofija Novoselić zasad još uvijek nije kompetitivna za plasman među najboljih 30.

Prva vožnja je oba dana na rasporedu u 18, a druga u 21 sat.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!