Rukomet

Malo jači trening

Ivana Strahija • ponedjeljak, 03.12.2007.

U današnjem su sučeljavanju s Argentinom Hrvatice praktički odradile jači trening, a od mlađih je igračica otkriće svakako Franić. Nešto su bolje danas bile i vratarke, Jelčić je ubilježila pristojnih 11 obrana. Naše i dalje imaju problema s izgubljenim loptama, na to će trebati paziti u sutrašnjem duelu s Francuskom.

Hrvatska – Argentina 35:18 (16:7)

Francuska, Pau, Palais des Sports, gledatelja 3000
Suci: Al Maamly, Shaaban (Egipat)

Hrvatska: Tatari 5, Golubić 1, Milanović-Litre 3, Starček 3, Gaće 1, Pušić, Palčić, Horvat 3, Pasičnik, Penezić 3, Lovrić 5, Zebić 5, Franić 6

Argentina: Mena, Basile, Costantino 2, Ferrea, Decilio 3, Romero, Haro 3, Acosta 3, Meyer 1, Totolo 1, Fernandez 4, Bianchi, Sanguinetti 1

Sedmerci
Hrvatska: 2/3 (Franić 2/2, Starček 0/1)
Argentina: 1/4 (Acosta 0/2, Fernandez 1/2)

Obrane
Hrvatska: Jelčić 11, Grubišić 4
Argentina: Kogan 12, Carratu 4

Isključenja
Hrvatska: 10 minuta
Argentina: 6 minuta

Izbornik Šojat u utakmici protiv Argentine odlučio se isprobati tzv. drugi sastav, i odmoriti svoje ključne igračice kako bi bile što spremnije za sutrašnji derbi protiv Francuske. Naime, ako naše sutra uspiju izvojevati pobjedu, u drugi bi krug prenijele dva vrlo vrijedna boda, koja bi hrvatskoj reprezentaciji mnogo značila u daljnjem raspletu svjetske smotre.

Stoga Hrvatice nisu smlavile Argentinke kao jučer Francuskinje, rezultat je iznosio "svega" +17 za naše na kraju 60 minuta. Dobrom se zamjenom za Palčić pokazala Franić, pa je veteranka hrvatskog rukometa mogla mirno gledati tekmu.

Kao i u nedjelju protiv Francuske, i u današnjem se susretu Argentinke dobro postavljaju u prvih dvadesetak minuta, a vodstvo od +1 u dva navrata imaju najviše zahvaliti vrsnoj vratarki Kogan, koja je na kraju utakmice dobila i nagradu za najbolju igračicu.

No, do 20. minute Hrvatska već ima +5 (pogoci Franić i Lovrić, Jelčić obranila sedmerac), a poluvrijeme naša izabrana rukometna vrsta završava serijom od pet pogodaka.

Drugi su dio najviše obilježile ozljede Gaće i Starček, obje su morale na klupu nakon (pre)grubih igri u obrani Argentinki, ali i vrlo dobra prolaznost u kontranapadima Hrvatica. Od 42. pa do 44. minute naše igraju s dvije igračice manje (isključenje Horvat i Starček), no Argentinke brojčanu nadmoć ne znaju iskoristiti.

I u drugom poluvremenu Hrvatice imaju veliku seriju od šest pogodaka, sa 26:14 stižu do 32:14 u svega pet minuta. Valja napomenuti da se u drugom dijelu poboljšala i koncentracija Šojatovih djevojaka, gube nešto manje lopti, no u cijelom tijeku utakmice statističari su ubilježili njih čak 17. To je dakako previše kad se igra protiv al-pari protivnika, pa će u idućih 24 sata Šojat vjerojatno ubrzano raditi na apsolviranju takvih pogrešaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!