Rukomet

Skupina F: Njemice na plus 33, Južnokorejkama drama

Vedran Stilin • ponedjeljak, 03.12.2007.

Drugo kolo F skupine Svjetskog rukometnog prvenstva za žene donio je potop Paragvajki od strane Njemačke, dok je večernji dvoboj između Južne Koreje i Ukrajine ponudio pravu dramu…

Kao što se i očekivalo Njemačka je danas s pola snage stigla do novih bodova na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj svladavši jednu od najslabijih ekipa na ovom natjecanju – Paragvaj. Podatak de u prvih 11 minuta ova južnoamerička ekipa nije postigla niti jedan pogodak, pritom primivši deset, dovoljno govori o tvrdnji kako je Svjetsko prvenstvo za klasu slabije od EP-a.

Kao i u jučerašnjem srazu s Južnokorejkama reprezentacija Paragvaja uspjela je u prvih 30 minuta primiti 25 pogodaka, dok je samo šest puta zatresla mrežu svojih protivnica. U nastavku Njemice s pola snage nastavljaju s povećanjem rezultatske razlike koja je u konačnici stala na plus 33 (45:12).

Gotovo sve igračice pobjedničkog sastava upisale su se u listu strijelaca, a najbolje sa šest postignutih golova bile su Reiche, Hering i Bruchmann. U poraženim redovima po tri su postigle Faria, Cristaldo i Chovo.

U drugom dvoboju susrele su se reprezentacije Južne Koreje i Ukrajine koje su nam priredile pravu dramu i možda najzanimljiviju utakmicu dosadašnjeg dijela SP-a. Nakon što je prvi dio okončan vodstvom azijske ekipe 15:13 u nastavku gledamo triler sa sretnim završetkom Južne Koreje.

Imale su u tom periodu Azijatkinje u nekoliko navrata i četiri gola prednosti, ali uporne Ukrajinke uspijevaju u posljednjoj minuti doći do zasluženog izjednačenja 25:25. Ipak, podjelom bodova nije se složila najbolja Južnokorejka danas Choi pogodivši u posljednjim sekundama po sedmi put na ovoj utakmici za veliko slavlje njene reprezentacije 26:25. U ukrajinskom sastavu najraspoloženija je bila Tsygitsa s 12 postignutih golova.

Tako će sutrašnji dvoboj između Njemačke i Južne Koreje odlučivati tko će s prve pozicije u drugu fazu natjecanja, dok se Ukrajina i Paragvaj već mogu okrenuti utakmicama za što bolji poredak u konačnici.

Svjetsko prvenstvo, skupina F: Njemačka – Paragvaj 45:12 (25:6), Južna Koreja – Ukrajina 26:25 (15:13).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!