Rukomet

Skupina A: Najteži izazov za Hrvate

Goran Markuš • nedjelja, 23.12.2007.

Uoči nadolazećeg Europskog rukometnog prvenstva za muške Sportnet vam donosi kratak pregled skupine A u kojoj će naši reprezentativci tražiti prolaz protiv predstavnika Slovenije, Poljske i Češke…

Slovenija:
Izbacivanjem Makedonaca u kvalifikacijama za ovo europsko prvenstvo Slovenci su već postigli veliki uspjeh za svoj rukomet. Unatoč tome teško je očekivati od srebrnih sa europske smotre 2004. da se zadovolje ovim rezultatom i sigurno će sve snage uložiti da prođu skupinu i kvalificiraju se u glavni krug natjecanja.

Iako se njihova igra većinom temelji na igračima najuspješnije nacionalne ekipe, Celje Pivovarna Laško Slovenci u svojoj ekipi imaju i iskusne igrače poput Kavtičnika i Zormana koji su svoju karijeru stvorili u inozemstvu.

Poljska:
Lakom pobjedom nad Nizozemcima Poljaci su stigli na ovo europsko prvenstvo sa jasnim ciljem: popravljanje najboljeg plasmana sa prošlogodišnje europske smotre u Švicarskoj gdje su stigli do 10. mjesta.

Iako je u kvalifikacijama Bogdan Wenta uspio testirati sve svoje mlade igrače, samu jezgru momčadi i dalje čine već dokazani Szmal, Bielecki, Jurasik i ostali igrači Bundeslige koji su u momčadi još od svjetskog prvenstva u Njemačkoj. Upravo protiv Poljaka naša će reprezentacija tražiti prvu pobjedu na Europskom prvenstvu.

Češka:
Kvalificiranjem na europsko prvenstvo Česi su samo nastavili sa odličnim igrama u prošloj godini. Iako će prolaz skupine biti težak zadatak, nikako nije nemoguć i upravo će zbog neopterećenosti rezultatom ova reprezentacija biti vrlo opasna za sve svoje protivnike.

Pavel Pauza će uz odličnog Jana Filipa i Jana Sobola imati na raspolaganju Filipa Jichu, najboljeg strijelca momčadi na svjetskom prvenstvu 2007. koji uživa status jednog od najtalentiranijih lijevih bekova na svijetu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!