Rukomet

Svi sretni i zadovoljni

Goran Markuš • petak, 04.01.2008.

Prvoplasirana Podravka završila je bez poraza i u lovu je na oba domaća trofeja. Na tom putu djevojke iz Lokomotive odlučno će im se suprotstaviti čekajući i najmanji propust koji bi potom iskoristile i stigle do toliko željenog domaćeg trofeja…

Podravka Vegeta
Podravka je prvi dio sezone okončala bez izgubljenog boda uvjerljivo pobijedivši u svim susretima. Nošeni ovim uspjehom iz kluba nam javljaju kako žele još više podići kvalitetu igre i ostati neporaženi do kraja prvenstva.

U ostvarenje dvostruke krune Koprivničanke će krenuti bez Andreje Šerić i nekih igračica iz druge ekipe koje su do kraja sezone na posudbi u Tvin Trgocentru. Istovremeno se u ekipu vratila Nela Ljolje iz Kutjevačkog podruma koja bi trebala popuniti ionako jak kadar ove ekipe.

Iako su izgubile izglede za plasman u idući krug Lige prvakinja u susretu sa španjolskom Ribarrojom pokušati će izboriti treće mjesto u skupini koje ih vodi u završnicu Kupa Kupova. “Dakako da želimo nastaviti natjecanje u Euro kupovima i dati ćemo sve od sebe da to i ostvarimo te time stjecati međunarodno iskustvo za nadolazeće sezone“, poručio je direktor kluba, Marijan Domović

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Lokomotiva
Trenutno druga ekipa u prvenstvu jedini je poraz doživjela u gostima protiv prvoplasirane Podravke. Sa oporavljenom Vanjom Rašković i bez ozlijeđenih igračica iz prvog sastava Lokomotiva će u nastavku sezone tražiti barem jedan domaći plasman, a najveće suparnice zasigurno će im biti nepobijeđene Podravčanke.

Već 26.01. ove će se dvije ekipe opet susresti, ali ovaj puta na terenu Lokomotive. “Dobile su borbu, ali ne i rat“, poručuje predstavnica kluba, Klaudija Bubalo naglašavajući kako cure vrlo motivirano ulaze u nastavak sezone.

Osim domaćeg prvenstva valja spomenuti kako su se djevojke uspješno kvalificirale u osminu finala gdje im protivnik još nije poznat. Svi u klubu ponosno naglašavaju kako je već to uspjeh za ekipu, no prolazak u samu završnicu ipak je krajnji cilj svima u klubu.

Trogir
Trećeplasirane Trogiranke sa 15 bodova dijele mjesto sa ekipom Trešnjevke. “Naš cilj je prvenstvo završiti na ovom mjestu koje nam realno i pripada,“ poručuje tajnik kluba, Branko Matas.

U drugom dijelu sezone ekipa će bez ozlijeđene Marije Hrgović (koljeno) pokušati zadržati ovaj visoki plasman. Valja napomenuti kako su se djevojke iz Trogira ove sezone prvi puta okušale u europskim natjecanjima, točnije u Kupu EHF-a.

Na žalost, već u drugom krugu natjecanja izbacile su ih odlične Ruskinje sa mala četiri gola prednosti nakon dvije utakmice. Branko Matas kaže: “Naša je ekipa realno bila slabija od ekipe Rostov-Dona koja ima već neki kontinuitet u europskim natjecanjima. Svi u klubu su ponosni rezultatom kojim smo izbačeni od nadmoćnijeg neprijatelja i nadamo se kako ćemo u bliskoj budućnosti znati iskustvo stečeno u ta dva susreta.“

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!