Zimski sportovi

Ivica u igri za pobjedu

Ivor Krapac • nedjelja, 06.01.2008.

Ivica Kostelić odlično je odradio prvu slalomsku vožnju u švicarskom Adelbodenu. Najbolji hrvatski skijaš zauzeo je drugo mjesto sa samo četiri stotinke zaostatka za vodećim Marijem Mattom...

Kiša koja je uoči utrke otežala uvjete na stazi nije spriječila Ivicu Kostelića da pokaže svoju najbolju ovosezonsku slalomsku vožnju u Svjetskom kupu. Ivica je posebno kvalitetan bio u prvoj polovici staze, s 26 stotinke bržim vremenom od Matta na prolaznom vremenu, no nešto sigurnije odrađeni donji dio na koncu mu je donio drugo mjesto, četiri stotinke iza Austrijanca.

Prvi dio posla obavljen je odlično. U drugoj vožnji, koja počinje u 13,30 sati, Kostelić će biti u igri za svoju prvu slalomsku pobjedu još od sredine prosinca 2003. i slavlja u talijanskoj Madonni di Campiglio.

Najbolji hrvatski skijaš nadat će se proboju ispred Marija Matta, koji je u prvoj vožnji stekao prednost ponajviše zbog odlično apsolviranog donjeg dijela staze. U prvoj polovici napravio je manju pogrešku i bio u zaostatku za tada vodećim Šveđaninom Markusom Larssonom, no u nastavku je uspio sve nadoknaditi i zasjesti na vrh.

Larsson i Amerikanac Ted Ligety ući će u drugu vožnju izjednačeni na trećem mjestu, 23 stotinke iza Matta i s 19 stotinki zaostatka za Ivicom, što obećava puno uzbuđenja u borbi za vrh. Korak iza je još jedan austrijski adut, Rainer Schönfelder, kojem visoki startni broj (24) nije smetao da dođe do petog mjesta s 41 stotinkom zaostatka za sunarodnjakom Mattom.

Među prvih deset vrijedi izdvojiti i Japanca Akiru Sasakija, koji je sa startnim brojem 21 zauzeo sedmo mjesto, dok je korak iza njega Benjamin Raich, vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Domaći predstavnici nisu imali svoj dan. Svi glavni švicarski aduti, Marc Gini, Marc Berthod i Daniel Albrecht, izletjeli su u prvoj vožnji, a jednako su prošli i Kalle Palander i, može se već reći i naravno, Bode Miller, koji unatoč brojnim izlijetanjima i dalje pokušava u slalomu.

Adelboden, slalom, prva vožnja:
1. Mario Matt (Austrija) 55.21
2. Ivica Kostelić (Hrvatska) +0.04
=3. Ted Ligety (SAD) +0.23
=3. Markus Larsson (Švedska) +0.23
5. Rainer Schönfelder (Austrija) +0.41
6. Manfred Moelgg (Italija) +0.42
7. Akira Sasaki (Japan) +0.45
8. Benjamin Raich (Austrija) +0.49
9. Felix Neureuther (Njemačka) +0.70
10. Jean-Baptiste Grange (Francuska) +1.08

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!