Tenis

Gubitnici skupljali gemove, Zovko ispao

Ivor Krapac • petak, 11.01.2008.

Juan Carlos Ferrero i Philipp Kohlschreiber imat će još malo posla prije nego se otpute prema Melbourneu i usmjere svu pozornost na Australian Open. Ferrero i Kohlschreiber su se bez većih poteškoća probili u finale ATP turnira u Aucklandu...

Španjolac je ipak imao nešto teži zadatak od svog subotnjeg finalnog protivnika, izborivši završni meč turnira sa 6:3 i 6:4 protiv Francuza Juliena Benneteaua, koji je dan ranije glatko eliminirao prvog nositelja i branitelja naslova Davida Ferrera. Nešto slabije rangirani, četvrtopostavljeni španjolski tenisač ispratio ga je s po jednim breakom u svakom setu i spašenih svih pet break-lopti koliko je Benneteau imao u ovom meču.

Kohlschreiber je s iznenađujuće glatkih 6:2 i 6:1 "isprašio" trećepostavljenog Argentinca Juana Monaca, čime je potvrdio vrlo dobru formu na otvaranju sezone. Nije bio slab ni prošlog tjedna u Dohi, prije sedam dana ga je u četvrtfinalu u tri seta zaustavio Ivan Ljubičić.

Vezane vijesti

24-godišnji Nijemac sutra će odigrati svoje drugo ATP finale u karijeri, a prvo mu je bilo uspješno, s prošlogodišnjih 2:6, 6:3 i 6:4 protiv Mihaila Južnjog na crvenoj zemlji Münchena. 27-godišnji Ferrero, nekadašnji prvi tenisač svijeta, ima puno više iskustva u završnicama turnira. Subotnje finale bit će mu već 27. na ATP Touru ili Grand Slamu, dosad ima 11 titula, no posljednja se dogodila još u listopadu 2003. na dvoranskom Masters Series turniru u Madridu.

Ferrero će ući u subotnji meč s prednošću u međusobnom omjeru. Dosad se s Kohlschreiberom susreo samo 2006. u drugom kolu Roland Garrosa, uz prolaz s uvjerljivih 6:2, 6:4 i 6:2.

Lovro Zovko i Čeh František Čermak nisu dohvatili polufinale parova. Hrvatsko-češki dvojac je u četvrtfinalu zaustavljen s glatkih 6:3 i 6:2 u korist peruansko-argentinske kombinacije Luis Horna/Juan Monaco.

ATP Auckland, 11.1.2008., polufinale: Ferrero (Španjolska, 4) - Benneteau (Francuska) 6:3, 6:4, Kohlschreiber (Njemačka, 7) - Monaco (Argentina, 3) 6:2, 6:1.

Parovi, četvrtfinale: Horna/Monaco (Peru/Argentina) - L. Zovko/Čermak (Hrvatska/Češka) 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!