Zimski sportovi

Hosp vodi, samo Nika u drugoj vožnji

Zvonimir Šimunović • nedjelja, 13.01.2008.

Prvu vožnju slaloma za trofej Zlatne lisice u Mariboru najbrže je odvozila Nicole Hosp. Vremenu Austrijanke najviše se približila Veronika Zuzulova, zatim, s dobrim izgledima za krajnji plasman, slijede Tanja Poutiainen i Sarka Zahrobska. Hrvatice baš i nisu oduševile. Ana Jelušić drugi put uzastopce nije uspjela ući u drugu vožnju, dok je Nika Fleiss 24.

Nicole Hosp opravdava poziciju vodeće slalomašice Svjetskog Kupa. Prvu vožnju prošla je bez pogrešaka, uz veliku dozu agresivnosti i brzine. Tako je njeno vrijeme postalo nedohvatljivo za ostale natjecateljice, pogotovo za one sa slabijim startnim brojevima, jer je, kao i jučer, zbog visoke temperature i povremene kiše staza već nakon nastupa prvih skijašica pukla na nekim dijelovima. Uz Hosp, dobru formu pokazuje i Slovakinja Zuzulova koja je zaostala manje od pola sekunde i ima se pravo nadati da bi dobrim drugim nastupom mogla i do pobjede. Treća Poutiainen i četvrta Zahrobska zaostaju nešto više tako da će im prvenstveni zadatak biti pokušati osigurati postolje, a onda čekati grešku vodećeg dvojca.

Kirchgasser je posljednja koja je za Hosp zaostala za manje od sekunde te može biti zadovoljna svojim nastupom. Isto se ne može reći i za Schild jer vladarica ove discipline iz prošle sezone sigurno nije presretna tolikim zaostatkom za kolegicom iz reprezentacije. Stoga baš od Schild u drugoj vožnji možemo očekivati riskantnu vožnju i napad na vrh.

Monika Bergmann ponovno ima solidnu poziciju nakon prve vožnje, no kao i uvijek, pitanje je može li ponoviti isto i u drugoj. Deveta je pomalo iznenađjuće Gini, dok prvih deset zatvara pobjednica Lienza Costazza

Hrvatske skijašice Maribor baš i neće pamtiti po dobrom. Ana Jelušić startala je sedma i u tom trenutku staza je još uvijek držala. No, kao i Češkoj prije tjedan dana, bez velikih grešaka, ali i bez dovoljno, za Anu inače prepoznatljive agresivnosti, Riječanka je do kraja nastupa skupila čak više od tri sekunde zaostatka za vodećom i još jednom ostala bez druge vožnje. Nika Fleiss odvozila je nešto bolje, također bez većih grešaka, no ne i prebrzo, što je bilo dovoljno da kao 24. izbori drugi nastup. Pozitivno može biti što će Nika imati nizak startni broj, pa bi dok je staza još uvijek u dobrom stanju mogla popraviti plasman. Sofija Novoselić još će morati pričekati nastup u drugoj vožnji. Nakon solidnog prolaznog vremena (+ 1.88) naša najmlađa predstavnica do kraja je nastupa nakupila više od šest sekundi zaostatka.

Druga vožnja počinje u 12h.

Svjetski kup, Maribor, slalom, skijašice, 13.01.2008., prva vožnja:
1. Nicole Hosp (Austrija) 48.56
2. Veronika Zuzulova (Slovačka) + 0.35
3. Tanja Poutiainen (Finska) + 0.74
4. Sarka Zahrobska (Češka) + 0.77
5. Michaela Kirchgasser (Austrija) + 0.93
6. Marlies Schild (Austrija) + 1.08
7. Monika Bergmann (Njemačka) + 1.27
8. Therese Borssen (Švedska) + 1.29
9. Sandra Gini (Švicarska) + 1.45
10. Chiara Costazza (Italija) + 1.47
...
24. Nika Fleiss (Hrvatska) + 2.47
...
38. Ana Jelušić (Hrvatska) + 3.30
...
52. Sofija Novoselić (Hrvatska) + 6.26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!