Tenis

Poljakinja se gura

Tea Lokas • ponedjeljak, 21.01.2008.

Očekivana imena naći će se u četvrtfinalu ženskog dijela Australian Opena. Jedino odstupanje od rutinskih pobjeda favoritkinja priredila je Poljakinja Agnieszka Radwanska koja je porazila 14. nositeljicu Nadiu Petrovu. Ostala imena poput Ane Ivanović i Venus Williams ne iskaču iz tračnica i opravdavaju status favoritkinja...

Ana Ivanović slavila je u dvoboju sa 17-godišnjom Caroline Wozniacki, koju je izbacila iz daljnjeg natjecanja u dva seta. Prvi set je tekao glatko za Srpkinju, no u drugom je Dankinja uspjela uzeti break iskusnijoj protivnici te na kraju dovesti je do tie-breaka u kojem je iskustvo ipak bilo ključno pa je Ivanović nadmoćno zaključila susret (7:2).

Sljedeći izazov za Ivanović neće biti više tako lagan. Slijedi joj Venus Williams koja je u četvrtom kolu nadigrala još jednu Poljakinju - Martu Domachowsku. Iako je 146. igračica svijeta izbacila Na Li u prethodnom kolu, Venus se nije dala smesti. Odigrala je dva prevrtljiva seta u kojima joj je trebalo čak pet (u prvom) i tri (u drugom) breaka da bi odnijela pobjedu.

Kraj za Mariju Kiriljenko pak, označila je deveta nositeljica, Slovakinja Hantuchova. U možda najtežem susretu u danu, Slovakinja je nakon više od dva sata igre svladala Ruskinju koja se dosad u turniru pokazala čvrstom stijenom.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Najveće iznenađenje došlo je s MCA stadiona od strane Poljakinje Radwanske. Postavljena je za 29. nositeljicu, ali večeras je bila bolja od one 14. postavljene, Nadie Petrove. Činilo se da Petrova ima sve konce u rukama sve do drugog dijela drugog seta, kada Poljakinja vraća jedan oduzeti servis i furiozno ulazi u treći set u kojem ne daje ni malo prostora favoriziranoj Ruskinji. Radwanska će u četvrtfinalu snage odmjeriti s Hantuchovom.

U juniorskom dijelu Australian Opena po prvi put je na teren izišla naša Jasmina Tinjić. Uspješno je zakoračila u turnir na startu porazivši domaću tenisačicu Jade Hopper.

Osmina finala, tenisačice: Ana Ivanović (Srbija, 4) - Caroline Wozniacki (Danska) 6:1, 7:6(2), Venus Williams (SAD, 8) - Marta Domachowska (Poljska) 6:4, 6:4, Daniela Hantuchova (Slovačka, 9) - Maria Kiriljenko (Rusija, 27) 1:6, 6:4, 6:4, Agnieszka Radwanska (Poljska, 29) - Nadia Petrova (Rusija, 14) 1:6, 7:5, 6:0.

Juniorke, prvo kolo: Jasmina Tinjić (Hrvatska) - Jade Hopper (Australija) 6:1, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolGrand Slam
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!