Rukomet

U boj, u boj...

Ivana Strahija • nedjelja, 27.01.2008.

Neće isukavati mačeve ili se opraštati s najbližima, no hrvatski će rukometaši, sigurni smo, dati sve od sebe u borbi za europsko zlato. Treba samo poraziti Dance... Susret Hrvatska - Danska možete pratiti UŽIVO na Sportnet.hr od 16 sati

Umjesto da jučer junački proslave konačno probijanje "barijere polufinale", Červarovi su se izabranici kratko proveselili, pa krenuli kud koji: do doktora, na masaže i terapije, spavati i skupljati snagu za grande finale.

Jer, snaga će im trebati, pogotovo ako se sjetimo prve utakmice glavne runde, kad su nas Danci ostavili na –10. No, pošto to nije bila baš najblistavija predstava naših kauboja, ne treba je uzimati kao referentnu točku.

S tom se konstatacijom slaže i heroj jučerašnjeg susreta, Blaženko Lacković: "Razlika će biti ogromna, 100 posto. Prije svega zato što ćemo danas mi pobijediti, u to sam siguran. Zašto? Zato što ćemo igrati puno pametnije nego prvi puta. Znamo da moramo biti strpljiviji u napadu, lopta treba ići brže i bez puno lupanja u pod. Znači, navući njihovog obrambenog igrača i riješiti se lopte prije faula. Jučer protiv Francuza smo pokazali da znamo i možemo tako igrati. Naša obrana 5-1 bila je fenomenalna, sve je štimalo, blok i pokretljivost, jednom riječju sve. Ako to danas ponovimo, Danci nemaju šanse", rekao je Lacković za HRS web.

I dok je lijepo čuti takvu samouvjerenost, valja spomenuti da u hrvatskim redovima neće biti jednog od najiskusnijih reprezentativaca, Nikše Kaleba, kojem su Francuzi "sredili" rebra. Na njegovu će poziciju Vukić.

Bez obzira na sve, ono što treba nastaviti jest naplaćivati dugove. Kako smo se jučer "osvetili" Francuzima, tako bi danas mogli uzvratiti i Dancima, s kojima u posljednja dva velika natjecanja nemamo dobra iskustva. Za utjehu je što ni danska reprezentacija nije još do sad osvojila europsko srebro ili zlato, no zbog toga ih ne treba podcjenjivati. Svoje prvo veliko finale izabranici Ulrika Wilbeka očekuju s nestrpljenjem: "Godinu dana treniramo za ovaj dan, ovu utakmicu. Zlato želimo više od svega", najavio je izbornik Wilbek.

Osim toliko željenog europskog zlata na pobjedničkom postolju čeka i direktna ulaznica za Peking. Našim bi reprezentativcima to značilo dodatni odmor od furioznog tempa ligaškog natjecanja i kvalifikacija, vrijeme kojeg bi mogli kvalitetno posvetiti svojim obiteljima i prijateljima. U svakom slučaju, dodatni motiv.

Susret Hrvatska - Danska možete pratiti UŽIVO na Sportnet.hr od 16 sati

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!