Tenis

Prpić: "Ovo još nisam doživio"

Ivor Krapac • ponedjeljak, 28.01.2008.

Nastavlja se mikishijsko smrzavanje - ni drugog dana treninga uoči susreta s Japankama u prvom kolu Svjetske skupine II Fed Cupa koji će se na vikend odigrati u tom japanskom gradu nedaleko Kobea Hrvatice nisu imale normalne uvjete za tenis. Izbornik Goran Prpić ostao je začuđen i zatečen...

Nije lako igračicama, Jeleni Kostanić-Tošić, Niki Ožegović, Ani Vrljić i Petri Martić, no nije lako ni svima koji prate trening sa strane. Temperatura u dvorani Beans Dome i dalje je na oko mizernih šest Celzijevih stupnjeva, s uvjetima u kojima je veliki uspjeh doslovno - ne smrznuti se.

"Mislio sam da sam prošao sve, ali ovo, da se sjedeći na klupi u dvorani mogu smrznuti, nisam doživio. Jeleni su Japanke u Australiji rekle da bi moglo biti hladno, no ovo je ipak previše", komentirao je iznenađeni izbornik Prpić.

Budući da, kako su Japanci već pojasnili, centralnog grijanja u dvorani jednostavno nema, jedini izlaz je toplije se obući i zagrijavati odjeću, no dodatni problem je što hladnoća utječe i na igru, pa i na opremu s kojom hrvatske igračice treniraju. Čak su se i loptice smrznule... "Kao da smo lopte u zimskim uvjetima ostavili preko noći u automobilu na parkiralištu", kazala je o neočekivanim problemima Ana Vrljić.

"Lopte zbog hladnoće sasvim drugačije reagiraju, gotovo uopće ne odskaču. Dok su nove jednostavno su prebrze, toliko da su minimalne šanse da će se igrati dugi poeni. Tek nakon što se malo istroše moguća je igra, no kako se lopte mijenjaju već nakon sedmog i narednih devet gemova do toga možda neće ni doći", dodao je Prpić.

Situacija je daleko od normalne, pa u hrvatskom taboru pažljivo proučavaju pravilnik Međunarodnog teniskog saveza, nadajući se pronalasku nekog sretnijeg rješenja, poput preseljenja u drugu dvoranu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!