Košarka

Oproštaj u stilu sezone

Kristian Hohnjec • četvrtak, 31.01.2008.

U stilu mnogih prethodnih protekao je i Cibonin posljednji ovosezonski euroligaški susret. Oskudno ispunjene tribine mogle su vidjeti na intervale dobre Vukove, koji su u završnici ponovno pokleli i izgubili od Lietuvos Rytasa (79:86)....

Litavcima je ovaj susret mnogo više značio. Pobjedom su osiguravali osvajanje skupine B i veoma važan status nositelja prve razine pri izvlačenju kuglica za Top 16. Cibona je igrala za prestiž, sumnjamo da je netko doista vjerovao u teoriju "+50 Vukova i -50 Partizana".

Vezane vijesti

Domaćin je imao sjajno otvaranje. Dobra obrana i još bolja tranzicija zaslužne su za početnih 10:0, a nešto kasnije Sunarini igrači povećali su vodstvo na 18:5 nakon trice Vedrana Princa. Krajem prve i početkom druge četvrtine Lietuvos se približio (25:20), da bi sjajan impuls s klupe donio hitri Tre Kelley.

Američki bek režirao je seriju 16:4, kojom je Cibona stigla do velikih 41:24 u 16. minuti. Da sve ne bude toliko crno za Trifunovića pobrinuo se rijetko korišteni veteran Andrius Šlezas vrativši Litavce na jednoznamenkasti zaostatak uoči predaha (46:37).

Šut s poludistance Andrića i pogođena bacanja Hoskina držala su Vukove na solidnoj distanci (50:40), međutim slijedi niz gostiju 11:0 koji je zaključen polaganjem Jomantasa za njihovo prvo vodstvo na susretu u 26. minuti (50:51).

Slika 1 od 2.
Foto: FaH

Posljednje pozitivno razdoblje Cibone bilježimo početkom četvrte četvrtine, kada je ponovo dobar interval imao Kelley. Vukovi su vodili 75:70 četiri minute prije kraja, no tada slijedi već toliko puta viđeni scenarij. Dotad neprimjetni Price još jednom se pokazao kao lider. Sedam uzastopnih poena Amerikanca u posljednje dvije minute riješilo je utakmicu (77:82). U međuvremenu Mulaomerović je promašio svoju šestu tricu, Rozić nosio loptu u čistoj kontri, a Hoskin i Krasić promatrali kako im Litavci i po sedmi put u posljednje dvije minute uzimaju napadački skok (ukupno 18).

Konačan rezultat 79:86. U dvorani koja je ne tako davno bila neosvojiva i za najveće europske klubove Cibosi su doživjeli četvrti uzastopni "euro" poraz. Najbolji igrač Cibone bio je Tre Kelley (18 koševa, četiri asista), dok je s druge strane prednjačio Kenan Bajramović (19 poena, sedam skokova).

Euroliga, skupina B, 14. kolo:
Cibona - Lietuvos Rytas 79:86.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!