Tenis

Nika istrčava prva

Ivor Krapac • petak, 01.02.2008.

Nika Ožegović i Akiko Morigami otvorit će japansko-hrvatski vikend u Mikishiju u prvom kolu Svjetske skupine II Fed Cupa. Drugi subotnji meč odigrat će Jelena Kostanić-Tošić i Aiko Nakamura...

U nedjelju su, po pravilu, prve na redu vodeće igračice reprezentacija, Kostanić-Tošić i Morigami, slijede Ožegović i Nakamura, pa parovi, Kostanić-Tošić i Ana Vrljić protiv Ayumi Morite i Rike Fujiware.

Program u dvorani Beans Dome u gradu nedaleko Kobea započet će u subotu u pet ujutro po našem vremenu, dok je u nedjelju početak zakazan za sat ranije.

Nakon obavljenog izvlačenja, hrvatskom izborniku Goranu Prpiću nije zasmetalo što će prva na teren izaći Ožegović: "Zadovoljni smo ždrijebom, ali ionako je najvažnije osvojiti tri boda. Japan je lagani favorit s obzirom na brojke na papiru, ali mi ćemo odigrati najbolje što možemo pa ćemo vidjeti rezultat."

Nika Ožegović dodala je da joj nema razlike igra li prvi ili drugi meč dana: "Meni je ovo drugi pojedinačni dvoboj u Fed Cupu i tek se navikavam na igranje. A jesam li u subotu prva ili druga, sasvim je svejedno."

Jelena Kostanić-Tošić ponovila je da je podloga u dvorani u Mikishiju jednaka onoj na US Openu ali "zbog hladnoće lopte niže odskaču i ne primaju spin kao što je to slučaj na višoj temperaturi."

Japanski pogled na dolazeći vikend otkrio je izbornik Minoru Ueda, koji poziva na oprez: "Renking naših igračica na WTA listi jest bolji, ali treba ga potvrditi pobjedom u svakom pojedinačnom meču. Znamo kvalitetu hrvatskih tenisačica i pripremit ćemo plan za svaki od pet dvoboja koji nas čekaju."

Pobjednik ovog susreta otići će u kvalifikacije za elitnu Svjetsku skupinu, dok reprezentaciju koja izgubi očekuje borba za ostanak u Svjetskoj skupini II. Podsjetimo, Hrvatska je tamo bila prošle godine, zadržavši se u ovom rangu natjecanja splitskom pobjedom nad Kineskim Tajpehom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!