Tenis

I u nedjelju od "nule"

Ivor Krapac • subota, 02.02.2008.

Prvi dan susreta Japanki i Hrvatica u prvom kolu Svjetske skupine II Fed Cupa nije približio nijednu reprezentaciju željenom cilju, prolasku u kvalifikacije za elitnu Svjetsku skupinu. Za takav rasplet pobrinule su se Akiko Morigami i Jelena Kostanić-Tošić...

Više od četiri i pol sata tenisa odigralo se otvarajućeg dana ogleda u Mikishiju, japanskom gradu nedaleko Kobea. Hrvatska je imala šansu i za bolje raspoloženje na kraju subote, no ni ovako nije ispalo loše, izabranice Gorana Prpića i dalje su u igri za ukupnu pobjedu i ostvarenje ovogodišnjih ambicija u Fed Cupu.

Prvih deset gemova susreta Morigami i Nike Ožegović nije davalo naznaku da će domaći u Mikishiju u prvom meču japansko-hrvatskog susreta slaviti prvi bod. Nika je povela sa 6:2 i 2:0, no vodeća igračica domaće reprezentacije uspjela se vratiti i nakon dva sata i 29 minuta slaviti s 2:6, 7:5 i 6:1.

Jelena Kostanić-Tošić vratila je stvari na početne pozicije nakon koju minutu više od dva sata "sudara" s Aiko Nakamurom. Prvi hrvatski ženski "reket" slavio je sa 6:3, 3:6 i 6:3, uz dva ključna breaka u trećem setu. Prvi se dogodio u četvrtom gemu na putu do vodstva od 4:1, a drugi, nakon što je Japanka nadoknadila izgubljeni servis i smanjila na 4:3, u osmom gemu, za odlazak na 5:3. Servis za pobjedu prošao je bez većih komplikacija.

S po bodom za svaku reprezentaciju nakon prvog dana, prvi nedjeljni meč dodatno će dobiti na važnosti. Morigami i Kostanić-Tošić će s početkom u četiri ujutro po hrvatskom vremenu pokušati dovesti svoju reprezentaciju bod do ukupne pobjede, a ona koja izgubi stavit će Nakamuru ili Ožegović pod dodatni pritisak u drugom nedjeljnom singlu.

Nedjeljni program zaključit će parovi. Za domaću reprezentaciju najavljene su Rika Fujiwara i Ayumi Morita, a Goran Prpić nominirao je Kostanić-Tošić i Anu Vrljić.

Japan - Hrvatska 1-1: Morigami - Ožegović 2:6, 7:5, 6:1, Kostanić-Tošić - A. Nakamura 6:3, 3:6, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!