Tenis

Pomiješani osjećaji

Ivor Krapac • subota, 02.02.2008.

Načelno zadovoljstvo, ali uz zrnce pomiješanih osjećaja što nije završilo i sretnije - tako bi se ukratko moglo opisati raspoloženje i komentari iz hrvatskog tabora nakon prvog dana gostujućeg susreta s Japankama u prvom kolu Svjetske skupine II Fed Cupa...

"Da mi je netko u petak rekao da će nakon prvog dana rezultat biti 1-1, bio bih zadovoljan. No, obzirom na ovo što se događalo, s 1-1 sam nezadovoljan. Mislim da smo imali šansu voditi s 2-0 obzirom na tijek prvog meča", sažeo je izbornik Goran Prpić sve što se događalo prvog dana ogleda u Mikishiju.

Razlog za žaljenje donio je prvi subotnji meč. Nika Ožegović krenula je odlično i imala 6:2 i 2:0 protiv glavne domaće nade Akiko Morigami, ali nije izdržala, Japanka se vratila i slavila s 2:6, 7:5, 6:1.

Nika je svoju igru u prvih deset gemova opisala kao tenis na "izuzetno visokoj razini", iako nije potvrdila da je taj dio meča odradila na 100 % svojih mogućnosti. "Nisam ja toliko griješila koliko je moja suparnica igrala odlično", kazala je, pak, Morigami o prvom dijelu meča.

"Igrati za reprezentaciju nije lako, iako je bilo manje stresno i s manje treme nego kad sam igrala prvi put. To što je Morigami bolje rangirana nije mi ništa značilo, a mislim da se i vidjelo u prvih set i pol. Međutim, odlučili su manjak iskustva i trema s moje, te njezino iskustvo s druge strane", dodala je 22-godišnja Zagrepčanka o meču koji ipak nije imao sretan kraj.

Za 1-1 nakon subote pobrinula se Jelena Kostanić-Tošić, koja je u drugom meču dana sa 6:3, 3:6 i 6:3 nadjačala Aiko Nakamuru.

"Bilo je mnogo bolje nego ovih dana na treningu, pogotovo u odnosu na prve dane ovdje", komentirala je Jelena: "Meč je bio mentalno težak i bilo je vrlo važno da pobijedim. S 0-2 bi se bilo teško vratiti. Nakon izgubljenog drugog seta bila sam dosta negativna prema sebi ali sam uz pomoć izbornika to izbacila iz sebe, to je bio razlog zašto sam počela bolje igrati."

"Naš plan, ali sigurno i plan japanskog izbornika, je osvajanje tri boda. Bit će teško i nama i njima, ali ja se još uvijek ne mogu oteti dojmu da smo trebali voditi s 2-0", zaokružio je izbornik Prpić mikishijsku subotu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!