Liga prvaka - Grupa 3, 2. kolo, 14.02.2008.
HSV Hamburg
HSV Hamburg 32:29 RK Zagreb
RK Zagreb

Zagrebački brod prazan isplovio iz Hamburga

Vedran Stilin • četvrtak, 14.02.2008.

Rukometaši Zagreb Croatia osiguranja nažalost nisu stigli do bodova u drugoj utakmici drugog kruga Lige prvaka. Bolji od njih bili su rukometaši Hamburga koji su sjajnom prezentacijom stigli do slavlja pred svojim gledateljima…

Nakon sjajne pobjede proteklog vikenda protiv renomiranog Portland San Antonija predvođenog našim reprezentativcima Balićem i Dominikovićem te umirovljenim Matoševićem, drugo kolo nije donijelo nimalo zadovoljstva zagrebačkom sastavu koji je poražen na gostovanju u Hamburgu.

Bio je to dvoboj odigran pred oko 7.000 gledatelja u kojemu su samo početne minute pripale Croatia osiguranju, dok je ostatak utakmice HSV bio ta momčad koja je dominirala terenom, samim time i rezultatom. U konačnici poraz 32:29 svakako može zadovoljiti Červarovu momčad jer oko sredine drugog dijela nazirao se potop zagrebačkog broda u hamburškoj luci.

Kao što je već rečeno CO je u prvim minutama utakmice držao prednost na svojoj strani prije svih zaslugom mladih snaga Duvnjakom i Vukićem koji su pronalazili put kroz neugodnu njemačku obranu. Nažalost, u desetoj minuti nestala je ubojitost naših pucača za što je prije svega zaslužna agresivna 3-3 obrana, što dovodi do prelaska u vodstvo HSV-a.

Sjajno lijevo krilo Jansen u tim trenucima je briljirao zabivši točno polovicu od deset golova njemačkog predstavnika. Nažalost, niti Červarov time-out nije pomogao Zagrebu koji iz minute u minutu gubi tlo pod nogama, a rezultat toga je zaostatak na poluvremenu 16:11.

HSV u drugi dio ulazi furiozno te uzastopnim pogocima švicarskog reprezentativca hrvatskih korijena Iwana Uršića i sjajnim obranama probuđenog Bittera uskoro prednost odlazi na neugodnih desetak pogodaka razlike. Taj zaostatak hrvatskog prvaka držao se na semaforu sve do 48. minute kada domaćin gotovo u potpunosti staje i s drugom momčadi dopušta Croatia osiguranju, te prije svih Voriju, prihvatljiviji poraz u konačnici 32:29.

To je u neku ruku i očekivan ishod iako je sportski uvijek nadati se povoljnom rezultatu, međutim danas jednostavno nije bilo odgovora na sjajni igru Nijemaca. Najbolji u našim redovima bio je već spomenuti pivot Vori sa sedam golova, dok su se šest puta među strijelce upisali Duvnjak i Lazarov. Kod domaćina daleko najbolji bio je Jansen s osam pogodaka, a zanimljivo je kako je posljednjih 15-ak minuta susreta odgledao s klupe za pričuve.

Liga prvaka, drugo kolo Skupine 3: HSV Hamburg – Zagreb Croatia osiguranje 32:29 (16:11)

Liga prvaka - Grupa 3

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

HSV Hamburg32:29RK Zagreb
SDC San Antonio30:22Flensburg
1HSV Hamburg 6187:180+78
2SDC San Antonio 6179:172+76
3RK Zagreb 6170:177-76
4Flensburg 6176:183-74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!