Zimski sportovi

Ivica: "Samo se doma čovjek može ovako osjećati"

Vedran Attias, Zvonimir Šimunović • nedjelja, 17.02.2008.

Ivica Kostelić bio je očekivano sretan na konferenciji za novinare. Najbolji rezultat sezone ostvario je na najboljem mogućem mjestu - svojem Sljemenu...

Ivica se okupljenim novinarima obratio prvo na engleskom, a onda na hrvatskom: "Danas je bila posebna utrka za mene. Većina skijaša ima svoje domaće utrke, a sada konačno imamo i mi." Ivica je rekao kako mu nije bila lako nositi se sa očekivanjima: "Puno oči bilo je uprto u mene, a i sam sam puno očekivao. Bilo je čudesno skijati pred toliko ljudi, a posebno druga vožnja i mislim kako ne bi uspio bez navijača. "

Pohvalio je stazu na Sljemenu: "Ova staza je daleko najbolja staza ove sezone. Kada sam se nakon utrke vozio gore i gledao stazu - izgledala je kao da se nitko nije vozio na njoj." Nije mogao još jedanput spomenuti atmosferu o kojoj svi pričaju: "Osjećaj kad sam ulazio u cilj je nemoguće opisati – takva povezanost publike i skijaša je fenomenalna."

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Ivica se trudio objasniti stranim novinarima što zagrepčanima znači Zagreb: "Teško je vama to razumijeti jer u Austriji, Švicarskoj i Francuskoj imate planinu i staze ispred vas, još jednu pet minuta dalje, još jednu lijevo i jednu desno, a generacije i generacije zagrepčana su odrasli na Sljemenu i teško je opisati ovaj osjećaj."

Ivica je prenio dojmove drugih skijaša o atmosferi: "Mogu reći kako sam bio jako ponosan kako skijaši pričaju o nama. Publika navija za sve skijaše i to je prekrasno. Moram reći kako sigurno ne bi vozio ovako dobro da nije bilo ovih sjajnih navijača koji su me pogurali da skijam što bolje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!