Zimski sportovi

Rocca: "Sljeme kao najava boljih dana"

Vedran Attias, Zvonimir Šimunović • nedjelja, 17.02.2008.

Od skijaša koji se nisu popeli na najviše stepenice, najzadovoljniji su bili Slovenci koji su imali dvojicu u prvih 15, a Benjamin Raich još je jednom razočarao u slalomu...

Slovenac Bernard Vajdič jedanaestim je mjestom potvrdio poziciju među najboljim svjetskim slalomašima: "Mogu reći kako sam zadovoljan prvim nastupom na Sljemenu. Kako sezona odmiče kraju to su i moji rezultati bolji. Ovo je bila utrka s najmanjim razmacima među skijašima pa su to dobro iskoristili oni s višim startnim brojevima."

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Raich osvojio je tek pokoji bod što ga nikako ne može zadovoljiti: "U drugoj vožnji ponovio sam pogreške iz prve. Ponovno sam se osjećao jako nestabilno na skijama što je kulminiralo velikom pogreškom na kraju. Problem nije bio što sam prvi puta ovdje nego jednostavno moji slalomski nastupi u zadnje vrijeme nisu na razini na kojoj bi trebali biti."

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Puno zadovoljniji bio je četvrtoplasirani Giorgio Rocca koji je na Sljemenu ostvario odličan rezultat: "Napokon sam uspio spojiti dvije dobre vožnje. Nakon stanke zbog ozljede, povratak u formu bio je dugotrajan, ali nadam se kako je ovaj rezultat najava boljih dana."

Slika 3 od 4.
Foto: Davor Sajko

Amerikanac Ted Ligety napravio je veliku pogrešku i u drugoj vožnji: "Ova utrka je najbolje ogledalo moje cijele sezone - razočaranje. Donekle me tješi odlična atmosfera i zabava koju pruža utrka u Zagrebu."

Zagreb je posjetio i Kalle Palander kojem je Zagreb usputna stanica prema Selcu gdje ide na oporavak od ozljede. Finac je pun hvale za utrku: "Jako mi je teško pratiti utrku s tribina - bilo bi mi puno draže da sam gore u startnoj kućici, ali opći dojam koji sam stekao o utrci u Zagrebu je čudesan. Ovo je nešto posebno i jedva čekam sljedeću sezonu kada ću i ja sudjelovati. Što se tiče mojeg oporavka, u Selcu ću provesti 12 dana, a potpuni oporavak očekujem za sljedeću sezonu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!