Nogomet

Video: Eduardo teško ozlijeđen!

Marin Vuković • subota, 23.02.2008.

Katastrofalna vijest stigla je iz Engleske. Nakon nepune četiri minute dvoboja Birminghama i Arsenala hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva, nakon pogibeljnog starta domaćeg braniča Martina Taylora, na nosilima je iznesen s travnjaka. Lica Arsenalovih igrača i dužina ukazivanja pomoći (gotovo 10 minuta je Eduardo ležao na travnjaku s maskom za kisik na licu) jasno su odavali da je riječ o iznimno teškom lomu noge.

Iako je na prvi pogled izgledalo kako se radi o prekršaju kakav u svakoj utakmici vidimo barem nekoliko puta, izravni crveni karton kojega je bez sekunde razmišljanja sudac Mike Dean pokazao Tayloru natjerao nas je da pomislimo na najgore.


Stravičan start Taylora na Eduarda

Eduardo je ostao ležati na travnjaku, a užasnuta lica njegovih suigrača svjedočila su o težini ozljede. Cesc Fabregas je nakon pogleda na Eduardovu nogu okrenuo leđa i sa suzama u očima se uhvatio za glavu. Sličnu reakciju vidjeli smo i od Bacaryja Sagne, Emmanuela Adebayora i svakog igrača Topnika, ali i Birminghama, koji se usudio pogledati o čemu se radi.

Slika 2 od 3.
Foto: EPA

O kakvom se prekršaju doista radilo i koliko je teška Eduardova ozljeda najbolje govori podatak kako je redatelj televizijskog prijenosa odlučio ne prikazati niti jednu usporenu snimku Taylorova prekršaja.

Nakon duge pauze koja je potrajala i desetak minuta, Eduardo je s maskom za kisik, prekriven pokrivačem na nosilima iznesen s travnjaka, a čitav stadion digao se na noge i dugim aplauzom pozdravio hrvatskog reprezentativca.

Slika 1 od 1.

Prema posljednjim informacijama iz Birminghama, Eduardo je prebačen u bolnicu Selly Oak, potvrđen je lom lisne kosti ili fibule te je uspješno obavljen i kirurški zahvat. Poslije postoperativnog oporavka Eduardo će u nedjelju biti prebačen u London, gdje će započeti njegov dug povratak na nogometne terene. Procjene njegova povratka kreću se od šest do osam mjeseci, što su ipak bolje vijesti od katastrofičnih procjena o preranom kraju njegove karijere.

Samo dva dana prije Eduardova 25. rođendana, zaista brutalnu "čestitku" uručio mu je Martin Taylor.

Razvoj situacije i najnovije informacije o Eduardovoj ozljedi pratite na Sportnet.hr.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!