Nogomet

"Taylor više nikada ne smije igrati nogomet"

Marin Vuković, Zvonimir Šimunović • subota, 23.02.2008.

U izjavi nakon utakmice s Birminghamom trener Arsenala Arsene Wenger nije mogao sakriti svoj bijes zbog teške ozljede Eduarda da Silve i pogibeljnog starta Martina Taylora na našem reprezentativcu. Strateg Topnika uputio je apel da se Tayloru doživotno zabrani igrati nogomet...

Eduardova odlična prva sezona u Premiershipu, sezona afirmacije, prekinuta je stravičnim prekršajem Martina Taylora, koji će našega reprezentativca s nogometnih terena udaljiti na više mjeseci, a pod znak upitnika staviti i njegov cjelokupni nastavak karijere. Iako je svoju momčad pokušao vratiti u utakmicu, Arsene Wenger je i sam djelovao utučeno i nervozno nakon što je Eduardo iznesen s travnjaka.

"Prekršaj je bio stravičan i taj momak (Taylor, op.a.) više nikada ne bi trebao igrati nogomet, što on uopće radi na nogometnom terenu?", odlučan je bio Wenger u izjavi za britanski BBC.

Wenger je mišljenja kako se ovo moglo spriječiti da su suci ranije ove sezone oštrije kažnjavali opasne startove: "Samo je bilo pitanje dana kada će jedan od mojih igrača ovako stradati. Ja već duže vrijeme opominjem da naši protivnici manjak kvalitete pokušavaju nadoknaditi preagresivnom igrom. Do sada smo imali sreće da takvi startovi nisu završavali većim ozljedama, ali poslije ovoga se pitam da li netko treba poginuti na terenu da bi nadležni reagirali!?"

"Bio je to strašan šok za moju momčad. Eduardo je fantastičan momak i kada su ostali igrači vidjeli u kakvim je bolovima i bacili pogled na stanje u kojem je bila njegova noga, to je moralo ostaviti traga", dodao je Wenger, otkrivši kako se radi o izrazito teškoj ozljedi. "Radi se o vrlo, vrlo teškoj ozljedi", otkrio je. "Ne samo da je izgubljen do kraja sezone, mislim da ga neće biti puno duže od toga."

Trener Birminghama Alex McLeish otkrio je kako je Martinu Tayloru izrazito žao zbog počinjenog prekršaja. "Taylor je u teškom stanju zbog ozljede Eduarda, sigurno nije u njegovoj prirodi da namjerno napravi takav prekršaj." Namjerno ili ne, Eduardu je to u ovom trenutku slaba utjeha...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!