Nogomet

McLeish: "Nije bio prekršaj za crveni karton"

Marin Vuković • nedjelja, 24.02.2008.

Nakon izjave Arsenea Wengera kako Martinu Tayloru treba doživotno zabraniti igranje nogometa, u obranu svoga igrača stali su sadašnji trener Birminghama Alex McLeish, ali i bivši trener Steve Bruce, doista nevjerojatnim izjavama...

Prema riječima Alexa McLeisha iza prekršaja Martina Taylora nije bilo nikakve namjere da se ozlijedi protivnika. "Martinu je vrlo teško zbog ozljede Eduarda i nije u njegovoj prirodi da namjerno počini takav prekršaj", izjavio je McLeish, začinivši svoju izjavu nevjerojatnom procjenom. "Mislim da se nije radilo o prekršaju za crveni karton. Prekasno je ušao u dvoboj, ali vidite milijune takvih prekršaja u Premier ligi i oni svi izgledaju stravično u ponovljenim snimkama." Ovo je očito jedna od snimki koju McLeish treba pogledati ponovno.

U obranu Taylora ustao je i Steve Bruce, koji je Taylora opisao gotovo kao sveca, te procijenio da se možda ne radi niti o žutom kartonu! "Dopustite da vam kažem da je Martin Taylor nježan čovjek i nikome neće biti teže nego njemu zbog ovoga što se dogodilo", izjavio je Bruce. "On je pravi profesionalac i uzoran igrač koji nikada nije stvarao probleme. Radio sam s njim nekoliko godinama i zaista u njemu nema zle krvi, on nikada ne bi učinio ništa zlonamjerno. Zakasnio je u duelu, vidio sam prekršaj, neki bi rekli da se nije niti za žuti karton", dodao je. Na kraju se ipak uspio sjetiti i Eduarda, kojemu je u tim trenucima sasvim sigurno kroz glavu prolazila cijela karijera. "Naravno, kada se dogode ovakve stvari, onda su vam misli uz momka koji je ozlijeđen. Eduardo je sjajan igrač i želimo mu svako dobro."

U službenom priopćenju nogometnog kluba Birmingham, kojega su objavili nakon utakmice, ipak je bilo nešto više poštovanja prema teškoj tragediji hrvatskog reprezentativca. "Tužni smo što je tako prelijepa igra kao što je nogomet pokvarena ozbiljnom ozljedom Arsenalovog igrača Eduarda. Međutim, Martin Taylor odlučno negira da se radi o zlonamjernom prekršaju i duboko je pogođen težinom Eduardove ozljede. Nakon dodatne procjene sigurni smo da se radi o nesretnom slučaju, a klub i Martin Taylor ovom prilikom Eduardu žele poslati sve najbolje želje za što bržim oporavkom", navodi se u priopćenju.

Spomenimo još kako je Arsene Wenger tijekom večeri povukao spomenutu izjavu da Tayloru treba zabraniti povratak na nogometne terene. "Bilo je ovo vrlo emocionalno poslijepodne i svi smo bili šokirani težinom Eduardove ozljede. Mislim da je moj komentar o Martinu Tayloru bio pretjeran. Ono što sam rekao, rekao sam odmah nakon utakmice, još vruć nakon teških trenutaka", izjavio je Wenger.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!