Nogomet

"Izgubili smo jaku kariku"

Zoran Zdelar • subota, 23.02.2008.

Vijest o iznimno teškoj ozljedi Eduarda da Silve pogodila je sve i malo tko je bio spreman tako vruće glave razgovarati o toj temi. Bilićev prvi pomoćnik Aljoša Asanović ipak je pristao kratko popričati o Eduardovoj ozljedi, no još ni on nema preciznijih informacija koliko bi dugo prvi napadač Hrvatske mogao izbivati s travnjaka. Siguran je ipak kako se neće moći računati na njegove usluge ovog ljeta na Europskom prvenstvu...

Vijest o strašnoj ozljedi ponajboljeg hrvatskog reprezentativca Eduarda da Silve proširila se iznimno brzo Hrvatskom, a čelni ljudi reprezentacije uglavnom nisu bili spremni komentirati taj slučaj prije nego što se detaljnije upoznaju o čemu se točno radi. Za razgovor je bio spreman ipak pomoćnik izbornika, Aljoša Asanović, koji je u izjavi za Hrvatski radio potvrdio ono što već svi znamo, da smo izgubili iznimno bitnog igrača za nastup na Europskom prvenstvu ovog ljeta.

"Teško je sad prognozirati koliko će Eduardu trebati vremena za oporavak, ali realno je za očekivati da neće moći nastupiti na Europskom prvenstvu ovog ljeta. Treba najprije pričekati detaljnije informacije o samoj ozljedi, jer je u ovom trenutku teško davati bilo kakve preciznije prognoze. Jasno je svima da smo izgubili jaku kariku za Europsko prvenstvo, ali u ovom je trenutku ipak najvažnije njegovo zdravlje", rekao je Aljoša.

Većina informacija je u ovom trenutku još nepotvrđena i neslužbenog karaktera, jer se Arsenal zasad ne oglašava o kakvoj se točno vrsti ozljede radi. Liječnik hrvatske reprezentacije najvjerojatnije će krenuti u London kako bi pomogao. "Doktor Bahtijarević će možda već sutra krenuti prema Londonu. Zasad imamo tek informaciju da je Eduardova situacija iznimno teška. Pričekajmo dan-dva kada će mnogo toga biti jasnije", kaže drugi čovjek reprezentacije.

Aljoša kao bivši nogometaš vjeruje kako nije bilo nikakve namjere kod tog prekršaja, no smatra kako je to postalo gotovo pa uobičajeno u posljednje vrijeme. "Radilo se o zastrašujućem startu. Nevjerojatno je koliko nogomet, koji nam toliko toga daje, ali i uzima, postao surov. Sigurno je apsolutno sve pogodio ovaj događaj. Teško je bilo što reći u ovom trenutku. No vjerujte da je njemu i njegovoj obitelji sada najteže."

"Ja u Ligi prvaka nikad nisam vidio takav prekršaj. U Engleskoj se igra čist nogomet, ali ima prekršaja nakon kojih se događaju takve ozljede", odgovorio je Aljoša na pitanje HR-a 2 sjeća li se sličnih prekršaja otkad prati nogomet.

Postavlja se sada pitanje što će biti potrebno mijenjati u reprezentaciji. "Nažalost, na Eduarda ne možemo računati. Mi imamo alternative, no sada je još prerano govoriti o tome. Pričekajmo dan-dva, pa ćemo onda o tome razgovarati. U svakom slučaju imamo igrače koji mogu zaigrati umjesto njega, no nećemo se zasad u takve analize još uvijek upuštati", zaključio je Bilićev asistent.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!