Nogomet

Eduardo operiran, pauza oko šest mjeseci?

Marin Vuković • subota, 23.02.2008.

Prema posljednjim informacijama iz Birminghama Eduardo da Silva je uspješno operiran i već sutra vratit će se u London gdje će početi svoj oporavak. Iako se po snimkama činilo da se radi o teškom lomu gležnja, Eduardu je slomljena fibula...

Nema sumnje kako se radi o boljim i manje katastrofičnim vijestima od onih koje smo dobivali tijekom cijelog poslijepodneva. Posrijedi je prijelom fibule, ili lisne kosti, a operacija je obavljena u birminghamskoj bolnici Selly Oak, u koju je naš reprezentativac odvezen sa stadiona St. Andrews. Nakon postoperativnog oporavka, Eduardo će se već u nedjelju vratiti u London.

Nove procjene Eduardova povratka na travnjak kreću se od šest do osam mjeseci, no puno toga bit će jasnije u sljedećih nekoliko dana. Eduardu slijedi dugotrajna rehabilitacija, kako fizička, tako i psihološka budući da se nakon tako teške ozljede vrlo teško u potpunosti osloboditi straha od duela.

Nešto ranije večeras u izjavi za središnji Dnevnik Hrvatske televizije izjavu je dao Boro Primorac, pomoćnik Arsenea Wengera te dao prvu ohrabrujuću izjavu kako prema informacijama kojima raspolaže Eduardova ozljeda nije tako ozbiljna kako su davale naslutiti televizijske snimke i fotografije nesretnog prekršaja.

"Ono što je najbitnije jest da Eduardova karijera neće doći u pitanje. Radi se o prijelomnu vanjske kosti, dok unutarnja kost nije pukla, što znači da će Eduardo pauzirati tri do četiri mjeseca", izjavio je Primorac.

Radi se o informacijama koje su mu prenijeli Arsenalovi liječnici koji su čitavo poslijepodne proveli u bolnici uz Eduarda. Moramo priznati da je podatak o samo tri do četiri mjeseca pauze zvučao prilično nevjerojatno, budući da svaki pogled na stravične fotografije Taylorova prekršaja izaziva mučninu. Nove informacije svakako ohrabruju, no posve je jasno da će Eduardo propustiti Euro 2008.

U izjavi za Novu TV oglasio se i izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić, kojega je posebno pogodila Eduardova ozljeda. "Eduardo mi je kao sin i sada mi je samo bitno da bude dobro", rekao je izbornik. "On će se vratiti, siguran sam u to, a da li će to biti prije Eura ili poslije apsolutno je u drugom planu. Stožer reprezentacije i svi reprezentativci svim su srcem uz njega."

Foto: Reuters

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!