Tenis

Karlović: "Neću Davis Cup, hoću Peking"

Bernard Jurišić • srijeda, 27.02.2008.

Iako je najzvučniji od sedmorice hrvatskih predstavnika na Zagreb Indoorsu koji se od turnira oprostio već na prvoj prepreci, Ivo Karlović još je jednom postao glavna zanimljivost i središte komentara. Za to je zaslužna izjava koja bez problema može konkurirati i za - izjavu godine...

Ivo Karlović nakon poraza u prvom kolu Zagreb Indoorsa još se jednom osvrnuo na svoje (ne)igranje za hrvatsku Davis Cup reprezentaciju. Izjava konkurira za jednu od najboljih u ovoj godini: "Želim igrati na Olimpijskim igrama. Meni je čast igrati za Hrvatsku, ali to ne znači da ću nastupati za reprezentaciju."

Slika 1 od 1.
Foto: Ivor Krapac

Ove dvije rečenice nije problem jednostavno protumačiti. Karlović bi vrlo rado igrao na Olimpijskim igrama u Pekingu, ali "gubljenje vremena" u Davis Cup reprezentaciji ga baš i ne zanima. Nejasna je samo ideja s kojim se pravom bilo tko može nametati za nastup pod hrvatskom zastavom na Olimpijskim igrama, a nije njezin reprezentativac?

Iako je Karlović dodao i kako se "još uvijek nešto može promijeniti glede Davis Cupa", očito shvaćajući da bez reprezentacije neće ni u Peking, izbornik Goran Prpić jasan je u svom stavu.

"Ivo Karlović je za mene završena priča. Dok sam ja izbornik, on poziv neće dobiti, a ako mi ga netko iz bilo kojeg razloga želi nametnuti, ja ću odstupiti s mjesta Davis Cup kapetana."

Ne vidimo razlog zbog kojega bi bilo tko danas uopće htio Prpiću "sugerirati" da zove igrača koji je hrvatsku Davis Cup momčad toliko puta ostavio "na cjedilu" zbog šake dolara, jer njegove postupke ne podržavaju ni vrh HTS-a, ni HOO-a, niti navijači.

Nastup na Olimpijskim igrama za svakog je sportaša nagrada za sve ono što je dao reprezentaciji i državi pod čijom zastavom nastupa. Gdje se tu vidi Karlović? Principijelnost? Da, strašna je. "Hrvatsku hoću kad mi treba".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!