Nogomet

"Labuđi pjev" Hrgovića

Zoran Zdelar • nedjelja, 02.03.2008.

Vrijedan transfer Mirka Hrgovića u Japan dogovoren je nekoliko sati prije početka dvoboja sa Šibenikom, ali kapetan Hajduka nije previše dvojio treba li nastupiti ove subote. Odluka se pokazala pravom s obzirom da je po mnogima bio najbolji igrač utakmice nakon što je asistirao, zatresao vratnicu, ali i bio iznimno opasan kod izvođenja slobodnih udaraca. Ostat će tako Hrgović u vrlo lijepom sjećanju navijačima Hajduka...

Slika 4 od 4.

Vratar

Vanja Iveša (Slaven Belupo) – Kada i Krunoslav Jurčić prizna protivniku da je zaslužio osvojiti barem bod, onda možete biti sigurni da je protivnik Slaven Belupa bio iznimno opasan. No, kad god je trebalo Vanja Iveša je ovog vikenda bio siguran u reakcijama i nekoliko je puta sjajnim obranama spasio svoju mrežu, a nije mu bio problem ni obraniti udarac s tri metra u padu.

Obrana

Mirko Hrgović (Hajduk) – Lijevi bek Hajduka odigrao je ove subote svoju posljednju utakmicu u dresu splitskog prvoligaša. Nastupom protiv Šibenika potvrdio je svoju vrijednost i da japanski JEF Unitd ne griješi što za njega plaća milijun i pol dolara. Asistirao je za pogodak, zatresao vratnicu i bio iznimno opasan kod izvođenja prekida. Nije se mogao od poljudske publike oprostiti na bolji način.

Slika 2 od 2.
Foto: Bruno Karadža

Boris Živković (Hajduk) – Još jedan član Hajdukove obrane je u 21. kolu bio na iznimno visokoj razini. Osim što je doveo svoju momčad u vodstvo kada momčad nije briljirala, u potpunosti je uspio neutralizirati Makarina, ponajboljeg nogometaša gostiju. Protivnik praktički nije stvorio nijednu opasniju situaciju u Hajdukovom kaznenom prostoru, a to je prvenstveno njegova zasluga.

Petar Bošnjak (Slaven Belupo) – Bili su zaprešićki nogometaši prilično razigrani, pogotovo u drugom poluvremenu, ali malo tko od Interovih igrača koji su bili na lijevom boku je zadovoljan svojim nastupom, jer su Bošnjaka iznimno teško prolazili. Osim što je stoga bio iznimno dobar u obrani, Bošnjak je dao svoj doprinos i u napadu kada je asistirao za potvrdu pobjede.

Veza

Ivica Vrdoljak (Dinamo) – Nisu mnogi bili oduševljeni kad je Nikola Pokrivač prodan u Monaco. Malo tko je očekivao da će se Vrdoljak tako sjajno snaći u momčadi kao defenzivni vezni u duetu sa standardno iznimno dobrim Ognjenom Vukojevićem. Na Kantridi je Vrdoljak pomalo čak i zasjenio Vukojevića, koji se u završnici utakmice i upisao u listu strijelaca. Bio je Vrdoljak iznimno agresivan, pravovremen u startovima i zahvaljujući njemu prekinuti su mnogi pokušaji Riječana.

Slika 3 od 3.
Foto: Sandro Donda

Mihael Mikić (Dinamo) – Svojim ulascima već je u dresu Dinama nekoliko puta pokazao da je, ako ništa drugo, odličan džoker s klupe, a to je potvrdio i protiv Rijeke. Zamijenivši nevidljivog Guelu u samo 25 minuta zaslužio je mjesto u momčadi kola nakon što je vratio Modre u vodstvo, a zatim je i asistirao Vukojeviću za pogodak. Učinak koji će natjerati Soldu na razmišljanje kome u idućem susretu dati prednost na toj poziciji.

Miljenko Mumlek (Varteks) – Predvodnik varaždinskih nogometaša još je jednom potvrdio kako je ponajbolji izvođač slobodnih udarca u 1. HNL. Ono što je Juninho Pernambucano u Francuskoj, to je Mumlek u Hrvatskoj. Doveo je tako Varteks u vodstvo i protiv Zadra, a postizanje pogotka prilikom kojeg se lopta odbija najprije od jedne, a zatim i od druge vratnice prije negoli uđe u mrežu ne viđa se često. Osim toga, bio je iznimno opasan i tijekom ostatka utakmice.

Luka Modrić (Dinamo) – Kapetan Modrih odigrao je odličnu utakmicu na Kantridi. Nakon dva ne odveć blistava izdanja u proljetnom dijelu sezone, Modrić se u trećoj utakmici u potpunosti razigrao, a njegov pogodak na samom početku utakmice usmjerio je uvelike tijek utakmice. Bio je bitan čimbenik i kod postizanja drugog pogotka, a sve ostalo je bilo na njegovoj standardno razini, što bi značilo – vrlo dobro.

Josip Brezovec (Varteks) – Mladi veznjak Varteksa i nakon gostovanja u Maksimiru odigrao je još jednom odlično, Bio je uz Mumleka i Mujanovića ponajbolji nogometaš na terenu i konstantno je bio iznimno opasna prijetnja po Subašićeva vrata. Odlično je obavljao zadatke koje je imao u obrambenom dijelu igre, a jednako dobar je bio i u napadu gdje su braniči Zadra teško pronalazili rješenje za njega.

Napad

Slika 1 od 1.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Davor Piškor (Zagreb) - Na najbolji je mogući način Piškor debitirao u dresu prvoligaša iz Kranjčevićeve. Dva pogotka plus nekoliko neiskorištenih prilika svrstali su ga među najistaknutije igrače na utakmici, ali i u kolu. Prilikom prvog pogotka sjajno je prihvatio dodavanje Čuture i uz pomoć stative matirao Burcsu. Drugi pogodak podigao je Kranjčevićevu na noge. Asistenciju Mujdže dočekao je u sredini šesnaesterca, petom uputio udarac prema vratima i tako prevario gostujućeg vratara. Debi iz snova.

Senijad Ibričić (Zagreb) - Njegovi su golovi u prvom poluvremenu usmjerili Zagreb prema visokoj pobjedi. Zaigrao u napadu uz debitanta Piškora s kojim je odlično surađivao. Sjajno je koristio dubinske lopte Marka Kartela i uz Mensura Mujdžu probijao po desnoj strani. Siguran prilikom izvođenja najstrože kazne. Njegova nadahnuta predstava odličan je "mig" kijevskom Dynamu, ali i naznaka kako će Pjesnici ukoliko "Ibro" ode znatno oslabljeni morati kroz polusezonu.

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!