Tenis

Ispala braniteljica naslova

Vedran Babić • četvrtak, 20.03.2008.

Prve dvije polufinalistice Indian Wellsa su (očekivano) dvije Ruskinje. Marija Šarapova je u dva seta izbacila lanjsku pobjednicu Danielu Hantuchovu, a Svetlana Kuznjecova je bila uvjerljiva protiv Agnieszke Radwanske...

Hantuchova je svoju šansu propustila u prvom setu, kada nije uspjela realizirati vodstvo od 5:2 i set loptu na servis Šarapove kod 5:4. Ruskinja se dovukla do tie breaka i sa 7:2 zaključila nervozan prvi set. ''Da budem iskrena, Daniela je u svemu bila bolja od mene u prvom setu ali sam ga nekako uspjela osvojiti, što mi je dalo veliku dozu samopouzdanja'', rekla je jedina neporažena tenisačica ove sezone.

Drugi set je trajao svega 35 minuta. Šarapova je sa 6:1 poput brze lokomotive prohujala pored 24-godišnje Slovakinje, koja je nakon poraza izjavila: ''Imala sam mnogo šansi ali ih nisam iskoristila. Izgubila sam koncentraciju u prvom setu i Šarapova je to znala pretvoriti u svoju prednost. Ona igra sjajno ove sezone i zasluženo je slavila.''

Šarapova sada vodi 7-1 u međusobnim dvobojima s Hantuchovom, a u polufinalu je čeka ruski okršaj protiv Kuznjecove, koja je u mnogo jednostranijem četvrtfinalnom meču sa 6:2 i 6:4 nadigrala 18-godišnju Radwansku, čime joj je uzvratila za poraz u trećem kolu Australian Opena ranije ove godine. Treća nositeljica je odmah na startu zagospodarila terenom i uz obje iskorištene break lopte odjurila do prednosti od 4:0 koje nije ispustila do kraja prvog seta.

U nastavku je Radwanska prva došla do obrata. No, Kuznjecova ubacuje u višu brzinu i do kraja meča dvaput oduzima servis svojoj protivnici za konačnu pobjedu i treće polufinale ove sezone.

''U odnosu na meč iz Melbournea, danas sam uspjela diktirati svoju igru i biti mnogo koncentiranija i smirenija'', rekla je Kuznjecova.

WTA Indian Wells, 19.3.2008., četvrtfinale: Kuznjecova (Rus, 3) – A. Radwanska (Polj, 10) 6:2, 6:4, Šarapova (Rus, 4) – Hantuchova (Svk, 5) 7:6 (2), 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!