Tenis

Ivanović kraljica pustinje

Vedran Babić • nedjelja, 23.03.2008.

Mnogo lakše od očekivanog je Ana Ivanović u Indian Wellsu stigla do prve ovosezonske titule savladavši sa 6:4 i 6:3 Svetlanu Kuznjecovu za nešto manje od sata i pol igre...

Sasvim zasluženo je 20-godišnja Srpkinja, inače prva nositeljica, osvojila svoj šesti naslov u karijeri, u potpunosti nadigravši drugu nositeljicu. Bio je to meč u kojem je dominirala Ivanović, kako u winnerima (30-14), tako i u pogreškama (19-15), a iako je Kuznjecova prva imala priliku za break u trećem gemu, njena protivnica je bila ta koja je u devetom gemu prva pretvorila break loptu u ono što i treba, u break.

Nakon najtežeg dijela posla, slijedilo je zaključenje prvog seta bez izgubljenog poena, u maniri iskusne rutinerke. U početku drugog seta, Kuznjecova ne uspijeva stvoriti pritisak na servis Ivanović kod 0-30, da bi kazna stigla već u idućem gemu kada Srpkinja sjajnim bekendom dolazi do dvije break lopte, od kojih odmah prvu koristi. Ipak, Ruskinja se nije imala namjeru predati, već je brzim re–breakom vratila stvari na početak zahvaljujući svojim winnerima ali i pogreškama Ivanović.

No, koncentracija treće tenisačice svijeta ponovno popušta prvo u petom gemu u kojem spašava break loptu, a potom i u sedmom gemu kada joj isto ne polazi za rukom. Tu je nadanjima za ruski naslov u Kaliforniji došao kraj, jer je Ivanović nemilosrdno i bez imalo pritiska realizirala prvu meč loptu neobranjivim reternom na servis Kuznjecove.

''Osjećaj je nevjerojatan. Znala sam da moram igrati agresivno i stalno biti u terenu. Mislim da sam danas to jako dobro odradila. Želim zahvaliti srpskim navijačima koji su stalno bili uz mene'', izjavila je Ivanović, čestitavši Kuznjecovoj na dobroj borbi u finalu. Ruskinja je pak, logično, bila lošije volje: ''Poraz je uvijek bolan ali bolje da dođem do finala pa izgubim nego da ispadnem rano u turniru. Ana je igrala zaista fenomenalno i njezina pobjeda je zaslužena. U pravom trenutku je odigravala prave lopte.''

Uistinu fantastičan tjedan za Anu Ivanović, koja je pod svim pritiskom koje nosi status prve nositeljice došla do treće pobjede na Tier I turnirima, nakon podviga u Montrealu 2006. i Berlinu prošle godine. Dvostrukoj finalistici na Grand Slam turnirima će na račun ''sjesti'' i pozamašna svota od 332.000 dolara, a bodovnom saldu nadodat će se i 465 bodova. S druge strane, Kuznjecova je već drugu godinu zaredom zaustavljena na posljednjoj prepreci Indian Wellsa, a omjer u finalima je sve lošiji (9-15). Osvajačica US Opena 2004. će se tako morati zadovoljiti s čekom od 163.000 dolara uz kojeg dolazi i 325 bodova.

WTA Indian Wells, finale: Ivanović (Srb, 1) – Kuznjecova (Rus, 2) 6:4, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!