Tenis

Prpić pozvao Karlovića

Bernard Jurišić • srijeda, 26.03.2008.

Izbornik Davis Cup reprezentacije Goran Prpić ipak je odlučio pozvati Ivu Karlovića u reprezentativni dres za predstojeći okršaj s Italijom. Prpić je prihvatio Karlovićevo "stavljanje na raspolaganje" i najbolje rangiranog hrvatskog tenisača još jednom pozvao pod zastavu...

Goran Prpić odlučio je još jednom pokušati s Ivom Karlovićem. Nakon što je 29-godišnji Zagrepčanin HTS-u poslao pismo u kojemu se "stavlja na raspolaganje Davis Cup reprezentaciji", kako bi ispunio tehnički uvjet za nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu, izbornik ga je odlučio - uhvatiti za riječ.

Slika 1 od 1.
Foto: Igor Jurišić

"Čitao sam Karlovićevu izjavu kako mu je žao što je Davis Cup reprezentacija u teškoj situaciji i da joj želi pomoći. Žao mi je što o tome nije razmišljao i prije", rekao je Prpić dodavši kako je odlučio poslati mu još jedan poziv jer je "interes reprezentacije u cijeloj priči najvažniji".

Prpić je, dakle, lopticu prebacio na Karlovićevu stranu. Hoće li se najviši igrač ATP Toura zaista pojaviti na okupljanju reprezentacije kojoj je otkazivao još od finala Davis Cupa u Bratislavi u prosincu 2005? Hoće li zaista zaigrati s ljudima s kojima nije u najboljim odnosima ili će se opet naglo "ozlijediti"? Ako se i pojavi, hoće li i dalje inzistirati na "ravnomjernoj raspodjeli novca" ili će progutati svoju "principijelnost" radi "višeg cilja" - nastupa u Pekingu? Puno pitanja će narednih dana dobiti svoje odgovore.

Kako god se rasplela priča s Karlovićem, u hrvatskom dresu će u Dubrovniku od 11. do 13. travnja biti Mario Ančić, Marin Čilić, Roko Karanušić i Lovro Zovko. Pobjeda je nužna kako bi se osigurale nove kvalifikacije za povratak u Svjetsku skupinu, gdje Hrvatska po svom ugledu i pripada.

Talijanski izbornik Corrado Barazzutti još nije objavio s kojim će snagama doputovati u Hrvatsku, no ako ne bude iznenađenja Prpićevoj momčadi sučelit će se Potito Starace, Andreas Seppi i Simone Bolleli - trojka rangirana između 37. i 55. mjesta na ATP listi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!