Košarka

Montepaschi u Madridu

Zvonimir Šimunović • četvrtak, 03.04.2008.

Montepaschi je uvjerljivom pobjedom u Istanbulu izborio Final Four Eurolige. Momčad iz Siene ključnu je prednost (plus 17) stekla velikom serijom na početku drugoga dijela te nakon toga rutinski utakmicu privela kraju i došla do velikog uspjeha...

Lakše nego se to očekivalo Montepaschi se i u drugoj utakmici obračunao s Ülkerom. Nakon što je turska momčad prije dva dana u Sieni pružila dobar otpor i zaprijetila iznenađenjem, u drugoj utakmici Montepaschi je fantastičnom igrom u drugom poluvremenu opravdao status favorita.

Goste nije previše impresionirala vruća atmosfera u dvorani Abdi Ipekci te odmah na početku koriste dekoncentraciju Ülkera i otvaraju susret s prednošću 2:9. U istome ritmu nastavio je Montepaschi kroz cijelu prvu dionicu. Dobra igra u obrani, sjajna napadačka rješenja Sata i Stonerooka dovode u ih u sedmoj minuti do vodstva 6:18. Prednost su držali sve do 16. minute (21:31) kada Ülker nakon timeouta zaustavlja šetaonu pod svojim košem te preciznošću u napadu (Mršić pogodio tricu, jedinu domaćina iz osam pokušaja u prvom dijelu, Vidmar dobar pod košem), do kraja poluvremena uspijeva smanjiti zaostatak na minus tri (34:37).

U nastavku ista slika s početka susreta, samo s još uvjerljivijim izdanjem Montepaschija. Naime, nakon koša Ülkera, talijanska momčad u pet minuta radi seriju 16:0 (u tom dijelu sedam poena K. Lavrinoviča, McIntyre pet), dolazi do 36:53 i praktički riješava pitanje pobjednika i putnika u Madrid. Prije svega odličnom obranom, Montepaschi je bez većih problema čuvao prednost do kraja, ni jednog trenutka ne dovodeći u opasnost svoju pobjedu.

Najviše što su im se domaći uspjeli približiti bilo je na 56:68 pet i pol minuta prije kraja, ali su to s tri trice zaredom ponovno riješili McIntyre (ukupno 16 poena, šest asistencija, pet skokova) i K. Lavrinovič (18 poena, šest skokova) te doveli svoju momčad do konačnih plus 22. Kod domaćih je najbolji strijelac bio Solomon s 11 poena.

Euroliga, četvrtfinale:
Fenerbahče Ülker – Montepaschi Siena 65:86 (0:2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!