Nogomet

Povratak zaboravljenog?

Zoran Zdelar • nedjelja, 13.04.2008.

Nekad prva nada hrvatskog nogometa, Ante Rukavina, nakon dugo vremena ponovno je zablistao u jednoj prvenstvenoj utakmici. S dva pogotka je presudio Zadru u Stanovima, a bio je rastrčan i više no obično. Tko zna, možda su mi koristili individualni treninzi kojima se u posljednje vrijeme posvetio, a vjerojatno mu nije štetio ni odmor od medijskog pritiska...

Slika 1 od 2.

Vratar

Ivan Kelava (Dinamo) – Mladi vratar Dinama još jednom je potvrdio da se radi o iznimnom talentu koji bi napokon mogao predstavljati višegodišnje rješenje za vratarske probleme nakon što Koch završi karijeru. Svojim obranama omogućio je Dinamu da u Čakovcu i službeno potvrdi naslov prvaka, dok kod jedinog primljenog pogotka teško da je išta mogao učiniti.

Obrana

Ivo Smoje (Osijek) – Branič Osijeka bio je ključni čovjek u derbiju 28. kola. Nakon što Primorac nije uspio iskoristiti brojne prilike, upravo je Smoje zabio jedini pogodak na utakmici te je tako zaslužio titulu najboljeg igrača utakmice. Osim što je stoga bio precizan u napadu, iznimno je dobar bio i u obavljanju svojih obrambenih zadataka.

Mario Lučić (Varteks) – Iskusni Varteksov nogometaš bio je jedna od najsnažnijih karika u posljednjem redu i ovog puta, a uspješnim izvođenjem kaznenog udarca doveo je svoju momčad u vodstvo, koje ipak nije zadržano do kraja susreta. Besek može biti vrlo zadovoljan njegovim izdanjima u posljednje vrijeme.

Goran Sablić (Hajduk) – Splićani nastavljaju sa svojom 'toplo-hladnom' formom, a uvjerljiva pobjeda u Zadru posebno je istaknula jedno ime u obrani Hajduka. Sablić je odigrao iznimno dobro utakmicu. Posljednji čovjek u posljednjem redu Hajduka odisao je sigurnošću i nije dozvoljavao veće opasnosti pred vratima mladog Varvodića.

Emmanuel (Inter Zaprešić) – Hrvatskoj nogometnoj javnosti prilično nepoznat igrač postao je nešto poznatiji ovog vikenda zahvaljujući vrlo dobroj igri protiv Zagreba. Kamerunac je iznimno dobro obavljao svoje obaveze na lijevom boku te je natuknuo Milivoju Bračunu da se može osloniti na njegove usluge i ubuduće.

Veza

Mate Jajalo (Slaven Belupo) – Mladi veznjak Slaven Belupa blista ove sezone, iako zbog svog neiskustva teško održava jednaku razinu igre svih 90 minuta, no s vremenom će vjerojatno i to doći. Protiv Cibalije je bio jedan od najboljih igrača Slaven Belupa. Standardno iznimno prodoran po desnom boku, a pri rezultatu 0:0 zatresao je i Burcsinu vratnicu.

Mario Darmopil (Međimurje) – Razveselio je Darmopil malobrojne gledatelje na čakovečkom stadionu fantastičnim pogotkom Dinamovom vrataru Kelavi, ali je osim toga bio i iznimno koristan po svoju momčad. Oduzeo je aktualnom hrvatskom prvaku mnogo lopti te je bio uvjerljivo među najboljim igračima iz domaćih redova ove subote u Čakovcu.

Florin Cernat (Hajduk) – Splićanima prijeti ovog ljeta veliko rasipanje redova, a u rubrici odlasci trebalo bi se naći i ime Florina Cernata. Sjajan veznjak možda je svojim nastupom u zadarskim Stanovima natjerao trenera Roberta Jarnija i čelnike kluba na razmišljanje trebaju li ga tako olako pustiti. Postigao je Zadru jedan pogodak, a bio je i iznimno aktivan na terenu, pa je tako sudjelovao i u akciji kod drugog gola na susretu.

Kristijan Čaval (Slaven Belupo) – Teško bi se moglo reći da je Kristijan Čaval blistao tijekom svih 90 minuta protiv Cibalije, ali je u drugom poluvremenu odigrao odlično, a čini se da ga je bio posebno motivirao pogodak koji je postigao za vodstvo svoje momčadi. Teško su ga Vinkovčani nakon toga zaustavljali.

Napad

Davor Vugrinec (Dinamo) – Zbog duge pauze zbog ozljede malo tko je vjerovao da će Vugrinec biti sposoban igrati na dovoljno visokoj razini za Dinamo uzevši u obzir i njegove godine, no on je ovog tjedna sve nevjernike demantirao. Najprije u srijedu u polufinalu Kupa, a zatim i u subotu pogotkom u prvoj minuti susreta. Jedan od najboljih strijelaca 1. HNL svih vremena potvrdio je kako još ima dovoljno snage i volje u njemu.

Ante Rukavina (Hajduk) – Rame uz rame Kaliniću, Rukavina je bez većih problema dobivao duele s zadarskom obrambenom linijom, što je Hajduku u konačnici i donijelo sva tri boda. S dva pogotka presudio je utakmicu u Zadru i tako možda najavio bolje dane za svoju karijeru koja je uglavnom u silaznoj putanji otkako je napustio Šubićevac nakon sjajne jeseni protekle sezone.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.02.2013. u 23:56
    naslov ko iz nekog filma
    Obrisan korisnik