Nogomet

Imperativ na gostima

Ivana Strahija, Ivana Jurica • subota, 19.04.2008.

U Čakovcu će se, na stadionu Mladosti koji je pred preuređenjem, susresti Međimurje i Šibenik. Utakmica sigurno nije u centru interesa nogometne javnosti, no Šibenčanima je trobod od iznimne važnosti. U domaćim redovima i dalje bez živciranja.

Mnogi su Miljenku Dovečeru zamjerili sastav kojeg je izveo na travnjak u Kranjčevićevoj, a ni rezultat nije baš laskao njegovoj prosudbi. No čakovečki je strateg odlučio pogledati istini u oči i priznati da već sada slaže ekipu za drugoligaško natjecanje.

"6:1 jest blamaža, no mi smo odigrali sa mladim igračima, u izmijenjenom sastavu i sustavu. Sada znam da neki od njih nisu spremni igrati ni u drugoj ligi, neki su totalno podbacili. No, činjenica jest da na treninzima i prijateljskim utakmicama igrači ne igraju onako zapravo, nego se malo čuvaju, malo popuštaju, uglavnom realna se situacija ne može tako vidjeti, nego jedino u pravim utakmicama."

Još je Dovečer kazao: "Svi su najjači kad ne igraju, misle si da su mogli vlastoručno promijeniti tijek utakmice. Meni se čini da mi u Zagrebu ni sa najjačom postavom u najboljoj formi ne bismo izborili pobjedu."

Zato će i ovog vikenda Čakovčani na teren s ispremiješanom ekipom, a od svojih izabranika Dovečer će tražiti maksimalno zalaganje. Na raspolaganje treneru se vraća Kolić te Prijić.

Neosvajanje tri boda na domaćem terenu protiv Zaprešićana zakompliciralo je situaciju nogometašima Šibenika. Umjesto da pobjedom odmaknu glavnom konkurentu i mirnije uđu u posljednjih pet kola prvenstva sami su sebi otežali posao, pa će sada u svakoj utakmici, i kući i na gostovanjima, morati ići po pobjedu.

Prva takva utakmica je u Međimurju gdje domaćin, bez ikakvih rezultatskih imperativa mogu igrati neopterećeno, pa će samim time biti i još opasniji. Šibenik je taj koji mora od prve minute krenuti napadački i agresivno, tražiti pobjedu pod svaku cijenu. Neće to biti nimalo lagana utakmica, ali Modri sa Šubićevca moraju konačno početi pobjeđivati i u gostima ako žele izbjeći kvalifikacije.

I u Čakovcu će Šibenčani istrčati nekompletni. Gović, Makarin i Kwedi još uvijek nisu spremni za nastup ali vjerojatno će konkurirati za susret s Osječanima u sljedećem kolu. Runje, Matas i Šubić također će zbog ozljeda propustiti susret s Međimurjem. Ovoj šestorici, nakon utakmice s Interom, priključili su se Zec koji je zaradio treći žuti karton i Roglić koji je zbog ozljede zamijenjen početkom drugog poluvremena.

U početni bi se sastav trebao vratiti iskusni Ivan Bulat, dok će po prvi put u vršku napada zajedno zaigrati Brazilac Gabriel i Kruno Jambrušić. Zid pred Slavicom činit će četvorka koja je to igrala i protiv Intera. Osim već spomenutog Bulata, te Tabija i Milanovića u veznom se redu ipak najviše očekuje od najboljeg strijelca momčadi Frane Vitaića.

I HNL, 30. kolo, Međimurje – Šibenik, 19. travnja, 16.30:

Međimurje: Banović – Georgijevski, Zurak, Bratković, Krišto – Lima, Kolić, Darmopil – Eliomar, Babić, Ratković

Šibenik: Slavica – Kulušić, Raič, Bonacin, Lapić – Milanović, Tabi, I. Bulat, Vitaić – Jambrušić, Gabriel.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!