Tenis

Sve pobjede u dva seta

Vedran Babić • utorak, 22.04.2008.

Treći dan Masters Series turnira u Monte Carlu nije ponudio nikakve neočekivane rezultate. Sva tri nositelja izborila su daljnji plasman, a pobjede su ubilježila i dva kvalifikanta...

Utorak u Monte Carlu nije bio naročito privlačan za gledatelje. Naime, niti jedan meč, osim Karlovićevog, nije otišao u treći set. Dapače, pobjede su ostvarene prilično sigurno i bez poteškoća. 11. nositelj Juan Monaco je u svom prvom nastupu na ovom turniru savladao Hyung-Taika Leeja sa 6:0 i 7:5. U drugom kolu imat će priliku uzvratiti Nicolasu Almagru za poraz u Valenciji prošlog tjedna. Španjolac drži sjajan omjer ove sezone na zemljanoj podlozi (16-2), kojeg je poboljšao pobjedom nad domaćim wild cardom Jean–Reneom Lisnardom (6:4, 6:4).

Tommy Robredo, koji je tek prošli tjedan prvi put ove sezone prošao drugo kolo nekog turnira, izbacio je sa 6:4 i 7:5 Švicarca Stanislasa Wawrinku i time ostvario četvrtu pobjedu u petom međusobnom dvoboju. Ruski okršaj pripao je Igoru Andrejevu protiv Dmitrija Tursunova, dok je njihov sunarodnjak i polufinalist Monte Carla 2004., Marat Safin, porazio Belgijca Xaviera Malissea. Andrejev će u drugom kolu ponovno na kolegu iz reprezentacije, Mihaila Južnog, a Safin na petog nositelja Davida Ferrera.

Dva kvalifikanta koja su se probila u drugo kolo su Simone Bolelli i Ruben Ramirez Hidalgo. Talijan je izgubio četiri gema od Juan Ignacija Chele, dok je Hidalgo za manje od sat vremena prohujao pored Gillesa Simona, izgubivši svega dva poena iza prvog servisa. Španjolac će se sutra suprotstaviti Rogeru Federeru. Jedini dvoboj drugog kola odigrali su 14. nositelj Andy Murray i Filippo Volandri. Škot je na putu do pobjede 6:4, 6:1, spasio čak osam od devet break lopti, a u trećem kolu čeka ga težak ispit protiv trećeg nositelja Novaka Đokovića.

Sutra su na rasporedu i preostali mečevi drugog kola. Nama daleko najzanimljiviji je onaj Marija Ančića protiv drugog nositelja i trostrukog osvajača ovog turnira, Rafaela Nadala. Meč je na programu kao treći od deset sati ujutro na središnjem terenu. Ivo Karlović i njegovo drugo kolo protiv Francuza Gaela Monfilsa bit će drugi iza deset ujutro na drugom najvećem stadionu kompleksa u Monte Carlu, Terenu prinčeva.

Za kraj, spomenimo i poraz Ivana Ljubičića u igri parova u partnerstvu s Igorom Andrejevim od češko–njemačke kombinacije Čermak / Kohlschreiber (6:3, 3:6, 5-10).

Masters Series Monte Carlo, 1. kolo: Ramirez Hidalgo (Španjolska, Q) – Simon (Francuska) 6:1, 6:1, Robredo (Španjolska, 12) – Wawrinka (Švicarska) 6:4, 7:5, Seppi (Italija) – Calleri (Argentina) 6:4, 6:3, Andrejev (Rusija) – Tursunov (Rusija) 7:5, 6:3, Almagro (Španjolska) – Lisnard (Monako) 6:4, 6:4, Monaco (Argentina, 11) – Lee (Koreja) 6:0, 7:5, Bolelli (Italija, Q) – Chela (Argentina) 6:2, 6:2, Safin (Rusija, WC) – Malisse (Belgija) 6:3, 6:2, Nieminen (Finska) – Gicquel (Francuska, Q) 6:0, 6:4.

Drugo kolo: Murray (Velika Britanija, 14) – Volandri (Italija) 6:4, 6:1.

Parovi, 1. kolo: Čermak (Češka) / Kohlschreiber (Njemačka) - Ljubičić (Hrvatska) / Andrejev (Rusija) 3:6, 6:3, 10-5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!