Zimski sportovi

Philadelphia i San Jose u drugom krugu

Krešimir Ferlak • srijeda, 23.04.2008.

Kakav dan. Dvije utakmice na rasporedu. Obje utakmice broj sedam. U šest dosadašnjih susreta Washington i Philadelphia s jedne strane, te San Jose i Calgary s druge strane su podijelili pobjede. Svakoj momčadi po tri. Sada je došao trenutak za konačnu odluku. Pobjednik sedme utakmice ide u polufinale konferencije, a poraženi završava sezonu...

U Washingtonu, u prepunom Verizon Centru fantastična utakmica. Obje ekipe pune želje za pobjedom, svi igrači su dali svoj maksimum, a na kraju je odlučio produžetak i jedan pogodak. Philadelphia je imala više sreće i koncentracije u toj završnici i ide dalje na noge Montrealu. Washington pak može biti ponosan na svoju sezonu. Još u siječnju su bili zadnja momčad u ligi, na kraju su i osvojili svoju diviziju i zamalo prošli prvi krug doigravanja. ˝Teško je izgubiti. Ali ovo je veliko iskustvo za nas˝, izjavio je Alex Ovečkin. Sljedeće sezone će biti izuzetno opasni.

Utakmicu su bolje otvorili Capitalsi i nakon malo više od pet minuta igre poveli pogotkom Nicklasa Backstroma. Philadelphia se brzo vratila u igru, iskoristili su prvu priliku sa igračem više i izjednačili golom Scotty Upshalla. Nakon toga nije bilo golova sve do drugog perioda iako je gotovo svake minute bila dobra akcija sa jedne ili druge strane. U drugom periodu Sami Kapanen dovodi Flyerse u vodstvo nakon jedne pomalo dvojbene situacije gdje je srušen vratar Capitalsa, a Kapanen je pogodio praznu mrežu. Alex Ovečkin je ubrzo nakon toga izjednačio i golova više nije bilo pa se krenulo u produžetke gdje Flyersi iskorištavaju priliku sa igračem više i pogotkom Joffreya Lupula pobjeđuju sa 3:2 i odlaze u drugi krug. Odlična utakmica odlična serija i prava je šteta da smo morali ostati bez jedne od ove dvije ekipe.

Jeremy Roenick nije igrao šestu utakmicu serije, trener ga je odmarao za sedmu, ali vjerojatno i poslao poruku da od njega traži više.Roenick je tu poruku prihvatio i fantastičnom igrom bio najzaslužniji za pobjedu San Josea i odlazak u drugi krug. Roenick je postigao dva pogotka u ključnom drugom periodu utakmice i još dva puta asistirao za pobjedu 5:3 svoji Sharksa nad Calgaryem. ˝Možda imam 38 godina, ali se osjećam kao da mi je 19˝, u svom stilu je nakon utakmice izjavio Roenick. Thornton je, inače doveo San Jose u vodstvo, Iginla i Nolan preokrenuli rezultat, ali do kraja drugog perioda San Jose postiže još četiri pogotka i odlazi na nedostižnih 5:2. Osim dva pogotka Roenicka, zabili su još Pavelski i Setoguchi. U trećem periodu Wayne Primeau je postavio konačnih 5:3.

San Jose je tako očekivano prošao u drugi krug, ali Calgary je bio opasan protivnik i Sharksi su opasno živjeli veći dio ove serije. Flamesi mogu biti zadovoljni pruženim otporom, iako su se nadali da bi mogli i izbaciti Sharkse. San Jose pak nema puno vremena za slavlje i odmor, već prekosutra ih čekaju novi izazovi jer će Dallas nakon što je izbacio prvake zasigurno tražiti i skalp druge momčadi iz Kalifornije.

Nhl, rezultati, 22. 4. 2008:

Istočna konferencija:

Washington - Philadelphia 2:3 (OT) (3-4)

Zapadna konferencija:

San Jose – Calgary 5:3 (4-3)

Parovi drugog kruga:

Istočna konferencija:

Montreal – Philadelphia

Pittsburgh – NY Rangers

Zapadna konferencija:

Detroit – Colorado

San Jose - Dallas

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!