Košarka

Zadar – Zagreb: Acin ostanak upitan

Sanja Čalić • subota, 03.05.2008.

U vrlo izjednačenom susretu Zadrani su, predvođeni izvrsnim Brewerom uspjeli teškom mukom doći do pobjede nad Zagrebom u posljednjim sekundama (76:71), a unatoč novim bodovima na njihovom kontu trener Zadra Aco Petrović najavio je kako će tijekom vikenda razmisliti o nastavku rada sa zadarskom momčadi…

Nakon uspavanog otvaranja utakmice gdje u prvoj četvrtini niti jedna momčad nije uspjela odmaknuti na više od pet poena prednosti, Zadrani su u drugoj dionici potpuno stali te je njihove brojne promašaje momčad Zagreba vrlo brzo naplatila. Zadru nisu pomogle niti Petrovićeve izmjene, stoga je prednost Zagrebaša iz minute u minuti rasla, a konačnom serijom 15:2 koju je predvodio Zagrebov najraspoloženiji igrač Ante Tomić gosti su u 18. minuti svoju prednost doveli na maksimalnih 13 razlike (23:36). Ipak, do odlaska na odmor Zadrani su, zahvaljujući Brewerovim poenima, svoj zaostatak sveli na osam poena (30:38).

Zagrebu je problem predstavljao Simon koji je do poluvremena prikupio tri osobne pogreške, stoga ga trener Pavličević nije mogao koristiti koliko i inače, a Zadar se sjajnim ulaskom u treću četvrtinu približio vrlo skoro na samo dva poena razlike, u čemu je važnu ulogu odigrala izvrsna obrana. Tricom Brewera u 26. minuti Zadrani su prešli i u vodstvo, te se do kraja dionice (56:52) vodila vrlo izjednačena borba u kojoj je Zadar u svojim rukama imao i šest poena prednosti.

Zagreb je završnu četvrtinu otvorio serijom 5:0 nakon što je Zadar prokockao tri uzastopna napada, no više od toga nisu uspjeli napraviti, te su se momčadi izmjenjivale u minimalnom vodstvu sve do 35 sekundi prije završetka. Tada je Babić napravio prekršaj na Breweru, na što je klupa Zagreba prosvjedovala, a posljedica toga bila je tehnička pogreška Pavličeviću koja je presudila utakmicu u Zadrovu korist.

Zagrebov trener po završetku susreta zbog svog je postupka izrazio žaljenje: "Zadar je zasluženo pobijedio jer je čitavu utakmicu bio bolji, ja sam napravio tehničku grešku i oštetio svoju ekipu, zbog toga mi je jedino krivo."

Nakon dosuđene osobne, a potom i tehničke pogreške, Brewer (28 poena, tri skoka, dvije asistencije) je bio sva četiri puta precizan s linije slobodnih bacanja (74:71), a u sljedećem napadu je Simon promašio šut za tri poena, te je potom Štimac svojim poenima samo potvrdio Zadrovu pobjedu (76:71). Osim Brewera u Zadrovim redovima istakli su se Johnson (19 poena, četiri skoka) i Lalić (14 poena, devet skokova), dok je Zagreb predvodio Tomić (24 poena, šest skokova).

Iako je njegova momčad ostvarila novu pobjedu, trener Petrović najavio je kako će razmisliti o nastavku suradnje sa Zadrom: "Zabrinjavajuće je kako se pojedini igrači Zadra ne mogu nositi s minimalnim psihološkim stresom. Onog trenutka kad se uđe u bilo kakve probleme pojedini igrači nestaju s terena. Ako je to moja greška, apsolutno ne bježim od toga, tako da ću, s obzirom na veliko nezadovoljstvo mojim radom ovdje, preko vikenda razmisliti hoću li nastaviti voditi momčad Zadra."

A – 1 Liga za prvaka, deseto kolo: Zadar - Zagreb Crobenz 76:71

A-1 liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Zadar 131+199
2Split 113+105
3Cibona 104+153
4Zagreb 104+95
5Cedevita 68-33
6Šibenka 311-110
7Slavonski Brod 212-233
8Dubrava 113-176

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!