Rukomet

Rukometna budućnost spremna za kvalifikacije

Zvonimir Šimunović • petak, 09.05.2008.

Hrvatska rukometna reprezentacija do 18 godina završila je s pripremama za predstojeće kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Izabranike Vladimira Canjuge danas očekuje prva utakmica turnira u Puli, dvoboj s Gruzijom...

Izbornik Canjuga zadovoljan je ostvarenim u pripremnom razdoblju. Naši se mladići već neko vrijeme nalaze u Puli tako da će prednost domaćeg terena biti potpuna: "Za sada je sve u najboljem redu. Što je najvažnije, svi igrači su zdravi i na raspolaganju stručnom stožeru. Radi se "punom parom"".

Hrvatske su mlade nade odigrale i pripremnu utakmicu protiv momčadi Arene i pobijedili 31:28, a na kvalifikacijskom će turniru narednog vikenda odigrati tri utakmice u tri dana. Protivnici su im redom Gruzija, Norveška i Belgija: "Mislim da će Norveška biti ta s kojom ćemo se boriti za prvo mjesto u skupni, ali ne smijemo podcijeniti ni ostale suparnike.", naglasio je izbornik u razgovoru za portal HRS-a.

Ali, krenimo od početka: "Moram priznati da nam je Gruzija nepoznanica. Sve države bivšeg SSSR-a imaju rukometnu tradiciju tako da nikada ne možete biti sigurni što možete očekivati. Uvijek postoji mogućnost da s pojavi nekakav "novi Dušebajev" koji svojoj momčadi daje posebnu kvalitetu."

U subotu je na rasporedu Norveška, reprezentacija s kojom nema previše tajni: "Da, s Norvežanima smo u zadnjem periodu odigrali sedam utakmica, od kojih smo pet pobijedili, a dvije izgubili. Vidi se da se radi o jednoj dobroj momčadi koja će nam, vjerujem biti glavni konkurent u Puli."

Belgija, pak, nema neku veliku rukometnu tradiciju: "Smatram da Belgijanci nemaju posebnu kvalitetu. A i s njima igramo zadnjeg dana, tako da ćemo ih do tada dobro upoznati."

Hrvatski ciljevi u kvalifikacijama su jasni: "Dvije prvoplasirane momčadi izborit će nastup na Euru u Češkoj, ali mi ciljamo prvo mjesto jer nam ono osigurava status nositelja u ždrijebu skupina za prvenstvo.", ne bježi od statusa favorita izbornik Canjuga.

O imenima koja bi trebala biti budućnost hrvatskog rukometa, Canjuga je rekao: "Imamo tri odlična vratara (Vukas, Grd i Peribonio), dok su ključni igrači Marić, Huđ, Sokolić, Belfinger, Markotić, Obrvan i Oroz. Sve su to sjajni mladi rukometaši, za koje ne samo da vjerujem da će izboriti Europsko prvenstvo, nego će i na njemu imati važnu ulogu.", optimist je Canjuga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!