Rukomet

Protivnici najavili svoj dolazak

Goran Markuš • petak, 23.05.2008.

Dok se naša reprezentacija za predstojeće olimpijske kvalifikacije priprema u samom Zadru Alžirci i Japanci svoj "posao" obavljaju u susjednoj Mađarskoj dok Rusi u Zadar dolaze direktnom autobusnom linijom iz Moskve. Sa službenih stranica hrs-a saznajemo kako su se sve reprezentacije javile i navele vrijeme te točan broj osoba koje dolaze u Hrvatsku …

Bliže se olimpijske kvalifikacije koje će se kao što već mnogi od vas i znaju održavati u Hrvatskoj, točnije u prekrasnom primorskom Zadru. Svoj dolazak najavili su i brojni VIP gosti poput potpredsjednika EHF-a Jeana Brihaulta, predsjednice komisije za medije IHF-a, Carin Nielson Green ili pak predsjednika natjecateljske komisije EHF-a, Jana Tuika koji će uz Bengt Johanssona i Ramona Gallega ujedno obnašati i funkciju delegata na turniru.

Objavljena su i imena svih triju sudačkih postava koji će dijeliti pravdu u Zadru. Iz Njemačke nam tako dolaze Lemme i Ullrich, iz Bjelorusije Gousko i Repkin, a iz Švedske Canbro i Claesson.

"Prvi su se javili Alžirci. Koliko znam imaju nekih problema sa vizama, no vjerujem kako će to biti riješeno do 27.05. za kada su najavili svoj dolazak u Zadar", izjavio je pomoćnik glavnog koordinatora u organizaciji olimpijskih kvalifikacija, Tomislav Lukić nadodavši kako se na alžirskom popisu nalaze 22 člana ekspedicije.

Poprilično očekivano u najvećem broju dolaze Japanci: "Japanci su trenutno na pripremama u Mađarskoj, a u Zadar dolaze 28.05. busom iz Budimpešte. Poslali su nam popis od 25 osoba među kojima je i lista od 17 igrača, a očekujemo i dolazak najmanje 20-ak japanskih novinara uz koje su se već najavile i dvije japanske TV kuće", poručio je Tomislav.

Najjači protivnici, reprezentacija Rusije svoj je dolazak najavila istog dana, no popis igrača za sada su ipak odlučili zadržati izvan dohvata javnosti. "Rusi dolaze 28.05. redovnom linijom Moskva – Zagreb pa će autobusom samo produžiti do Zadra. Njihova delegacija broji 19 osoba od kojih imaju 15 igrača iako još uvijek drže u tajnosti s kojom 14-oricom će istrčati u Zadru", završio je Lukić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!