Nogomet

"Ne trebamo razmišljati o Hrvatima"

Bernard Jurišić • nedjelja, 15.06.2008.

(Iz Klagenfurta za Sportnet.hr Bernard Jurišić). Michal Žewlakow bit će kapetan poljske momčadi u utakmici protiv Hrvatske. Član zadnje linije grčkog Olympiacosa najavljuje lov na tri boda i "držanje figa" za dobar rezultat u Beču...

Michal Žewlakow odigrao je 78 utakmica za poljsku nogometnu reprezentaciju i jedan je od najiskusnijih nogometaša kojima Nizozemac Leo Beenhakker raspolaže uoči susreta protiv Hrvatske.

Što se u poljskoj momčadi promijenilo da vaši navijači mogu očekivati bolju utakmicu i rezultat nego protiv Austrije i Njemačke?
"Mi smo iz dosadašnjih utakmica izvukli pouke, pa bi susret protiv Hrvatske morao biti dobara. Ne znam koliko ljudi među vama želi da pobijedimo, ali mislim da bismo svi trebali 'puhati u isti rog'".

Ova pomalo cinična rečenica bila je upućena poljskim izvjestiteljima. Očito je da u Poljskoj ne vlada idila u odnosu između reprezentacije i medija.

Hrvati?
"Ne trebamo razmišljati o njima, niti o tome da će nastupiti s igračima iz druge momčadi. Snaga hrvatske momčadi neće zbog toga biti manja, jer će igrači koji budu igrali pokušati skrenuti pažnju na sebe. Hrvatska momčad sigurno ima 23 odlična igrača."

Tko ima teži put do četvrtfinala, vi ili Austrijanci?
"To je teško reći, odgovor ćemo vidjeti na travnjaku. S psihološkog stajališta Austrijancima je lakše, jer drže svoju sudbinu u svojim rukama, a mi ovisimo i o njihovoj utakmici."

Niste održali trening na stadionu u Klagenfurtu dan uoči utakmice?
"Stadion u Klagenfurtu poznajemo, a kad trenirate prije podne onda se popodne možete odmoriti i taj trening može biti duži od treninga na stadionu. Ovo pokazuje da imamo ozbiljan pristup i da vjerujemo u pobjedu. Trening u Klagenfurtu nije bio nužan."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!