Nogomet

"Vjera, ljubav i Domovina"

Bernard Jurišić • nedjelja, 15.06.2008.

(Iz Klagenfurta za Sportnet.hr Bernard Jurišić). Nakon posljednjeg treninga hrvatske reprezentacije na stadionu Wörthersee u Klagenfurtu "svjetla reflektora" obasjala su one koji su se dosad smatrali "rezervistima". Svaki od njih protiv Poljske će imati gomilu motiva za što boljim nastupom...

Hrvoje Vejić: "Istrčat ćemo s izmijenjenim sastavom, ali svejedno smo bolji od Poljaka i to ćemo dokazati na terenu. Poljaci još imaju šansu za proći i tražit će pobjednu, no mi radi našeg samopouzdanja i dobre atmosfere želimo nastaviti niz pobjeda. Nakon pobjede protiv Njemačke, favoriti smo i protiv Poljske i protiv bilo koga u četvrtfinalu. S Kneževićem sam dosta igrao na treninzima, ako Poljaci ne budu ništa mijenjali igrat će sa Smolarekom u vrhu napada i nas dvojica ćemo ga preuzimati."

Stari - Mladi 3:2

Stari su nastavili niz pobjeda protiv mladih na generalci uoči utakmice. Ovog puta slavili su s 3:2, pogocima Klasnića, N.Kovača i Olića, dok su za Mlade zabili Rakitić i Ćorluka. Mladi za pobjedu ne znaju još od Skopja prošlog listopada...

Niko Kovač: "Ritam igranja svaka 4 dana nije lagan, više radi putovanja nego utakmica. Meni je osobno drago što će zaigrati igrači koji su manje igrali, da i oni dobiju svoju šansu da se pokažu na ovakvom natjecanju. Mislim da ćemo odigrati dobru utakmicu i sutra Poljacima sigurno neće biti lako. Kad se u utakmicu uđe nonšalantno onda je sve teže, a lakše se dogode i neke ozljede. Bilo nam je lijepo što nas je posjetio velečasni Sudac, bili smo na misi s njim i bilo je stvarno svečano. On puno radi s ljudima koji imaju problema i prenio nam je koliko i ti ljudi dišu s nama i uz sve svoje probleme su s nama. Drago nam je da cijela hrvatska nacija opet diše kao jedan. Moj je moto uvijek bio vjera, ljubav i Domovina, baš kao u pjesmi..."

I Runje ulazi?

Raznim trikovima pokušali smo od igrača saznati hoće li i prvi vratar Pletikosa dobiti odmor protiv Poljaka, no izravan odgovor ipak nismo uspjeli dobiti. No, ako je suditi po izjavama "neopreznijih" reprezentativaca, čini se da će Runje početi na vratima protiv Poljske.

Nikola Pokrivač: "Nema treme, spreman sam, ako me izbornik uvrsti dat ću sve od sebe da pobijedimo Poljsku. Bit će mi to velika čast i nadam se da ćemo povjerenje vratiti na terenu. Ako ponovimo igru protiv Njemačke neće biti straha."

Ognjen Vukojević: "Znamo da se Poljaci još nadaju u prolaz i da će ići na sve ili ništa. Mi želimo pobijediti da nastavimo dobar niz i odličnu atmosferu. S Pokrivačem se razumijem i zatvorenih očiju i mislim da ćemo dobro odigrati protiv Poljske ako budemo obojica u momčadi."

Jerko Leko: "Svi smo spremni i jedva čekamo istrčati i iskoristiti šansu koju smo dobili. Poljacima treba pobjeda, no imamo lijeka za to. Mislim da će ova momčad pokazati ono što izbornik tvrdi da imamo 23 kvalitetna igrača, ali nažalost samo 11 može igrati. Sad je na nama da dokažemo da smo zaista velika momčad, jer velika momčad mora imati puno dobrih igrača. Svjesni smo da našim uspjesima dižemo atmosferu i energiju među našim narodom i zato ćemo opet tražiti pobjedu."

EP 2008. - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Poljska0:1Hrvatska
Austrija0:1Njemačka
1Hrvatska 34:1+39
2Njemačka 34:2+26
3Austrija 31:3-21
4Poljska 31:4-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!