Nogomet

"Svijet će nas zapamtiti"

Ante Jukić • ponedjeljak, 16.06.2008.
"Svijet će nas zapamtiti"
Foto: EPA

Nakon nevjerojatnog preokreta, kojim su Turci pobijedili Češku i izborili četvrtfinalni dvoboj s Hrvatskom, zadovoljstvo i sreća pobjednika isijavala je iz svake njihove rečenice, dok su Česi u nevjerici pokušavali naći uzroke poraza...

Turski izbornik Fatih Terim i dosad je uživao veliku popularnost u svojoj zemlji, a nakon nezaboravne pobjede protiv Češke definitivno je osigurao svoje mjesto u povijesti turskog nogometa. Evo što je Imperator izjavio neposredno nakon utakmice.

"Poručujem svim svojim sunarodnjacima da izađu na ulice i proslave ovu veliku pobjedu. Nakon pobjede nad Švicarskom rekao sam da će nas svijet zapamtiti. Večeras to još jednom ponavljam", ushićen je bio Terim, jasno naglasivši da se Turska ne namjerava zaustaviti na ovome.

Asistent kod izjednačujućeg pogotka, Hamit Altintop, iskreno je priznao da ni sam nije vjerovao u povratak nakon zaostatka od dva gola.

"Iskreno, prvo smo poluvrijeme odigrali loše, a kad su nam zabili i drugi gol, nitko od nas nije vjerovao u prolaz. Mislim da velike zasluge za pobjedu idu treneru, koji je napravio neke taktičke promjene, tako da smo uspostavili dominaciju na sredini terena. Također, Česi su u završnici bili psihički poljuljani, što nam je uvelike pomoglo", zaključio je igrač Bayerna.

U taboru Češke, tuga i nevjerica. Razloge poraza pokušao je objasniti kapetan Tomaš Ujfaluši.

"Imali smo 2:0 i morali smo mirno privesti utakmicu kraju. Međutim, završnicu susreta odigrali smo katastrofalno. Nakon njihovog prvog kola nepotrebno smo se povukli i to nas je na kraju skupo koštalo", smatra, sad već bivši, branič Fiorentine.

Češki je izbornik pak, Karel Brückner, bio prilično miran za čovjeka koji je doživio ovakav poraz, a pogotovo stoga što mu je to bila zadnja utakmica na klupi reprezentacije.

"Gotovo cijelo prvo poluvrijeme, i veći dio drugog, dobro smo se branili. Međutim, tada smo počeli praviti neke glupe pogreške za koje nije bilo razloga, jer Turci nisu uspijevali napraviti neki veći pritisak. I tako su došli pogoci...", bile su jedne od posljednjih Brücknerovih rečenica, kao izbornika češke reprezentacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!