Nogomet

Nova pobjeda i na tribinama

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 16.06.2008.
Nova pobjeda i na tribinama
Foto: Davor Sajko

U harmoniji žive hrvatska nogometna reprezentacija i navijači - sjajne prezentacije na travnjaku prate isto takve na tribinama, pa je i protiv Poljske Hrvatska odnijela uvjerljivu pobjedu među navijačima...

Ništa novog rekli bismo nakon viđenog protiv Poljske. Iako utakmica nije nosila veliki rezultatski značaj (ili ikakav za Hrvatsku), tribine stadiona u Klagenfurtu opet su bile okupane crveno-bijelim kvadratićima. Ovoga puta Hrvati su brojčano bili još nadmoćniji nego do sada, prvenstveno jer se dosta Poljaka odlučilo prodati ulaznice za utakmicu bez nade da Poljska može u drugi krug.

Tako se na "crnom tržištu" neposredno prije utakmice mogla pronaći karta i za 50 eura, pa ne čudi što je Hrvata bilo po svim dijelovima stadiona, a ne samo na južnoj tribini koja je i ovoga puta bila u potpunosti kockasta.

Poljski navijači su dobri, ne možemo reći da su razočarali, ali Hrvati su opet imali više snage, jače glasnice, više želje i više žara prema svojoj momčadi. Stoga smo još jednom svjedočili prelijepoj Lijepoj našoj, a zaorilo se i nekoliko pjesama koje do sada nismo čuli, poput Srce vatreno.

Standardni repertoar također je bio na rasporedu, Marjane, Marjane, Lijepa li si, Moja domovina i dakako uvijek najsnažnije - U boj, u boj, Bježite ljudi i Volim te Hrvatsko.

Predivno je biti Hrvat proteklih desetak dana u Austriji (i Švicarskoj), a biti dio te navijačke mase poseban je doživljaj kojeg svakako valja isprobati. Već sad se ježimo od pomisli na to kako će sve izgledati na Ernst Happelu u četvrtfinalu...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!