Nogomet

Löw: "Vjerujem u ovu momčad"

Petar Plevnik • utorak, 17.06.2008.
Löw: "Vjerujem u ovu momčad"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Iako su vjerovali u čudo, domaćini Austrijanci ipak nisu smogli dovoljno snage napraviti senzaciju protiv Njemačke i osigurati plasman u četvrtfinale. Nakon susreta domaćini su žalili za propuštenom prigodom, dok su Nijemci bili zadovoljni tek minimalnom pobjedom...

Za razliku od susreta s Hrvatskom, kapetan Njemačke Michael Ballack ovaj se put pokazao pravim kapetanom, postigavši sjajan pogodak iz slobodnog udarca kojim je Njemačka osigurala plasman u četvrtfinale: "Velik je bio ulog u današnjem susretu, pa ne čudi što nismo briljirali, no zato smo odigrali jako borbeno. Susret protiv Hrvatske doveo nas je u takvu situaciju i bilo je jasno da protiv Austrije nećemo moći istrčati rasterećeni. No, bitno je da smo se borili i da smo izgledali kao momčad."

Iako svjestan da s ovakvom igrom teško mogu proći Portugalce, Ballack ne odustaje od visokih očekivanja: "Uoči prvenstva postavili smo si visoke ciljeve, koji su još uvijek prisutni, iako u četvrtfinalu igramo protiv odlične momčadi".

Zadovoljstvo minimalnom pobjedom izrazio je i njemački izbornik Joachim Löw: "Zadovoljan sam pobjedom. Na mojim igračima danas je bio ogroman pritisak. Na početku smo imali nekoliko dobrih prigoda koje smo morali realizirati, no ukupno gledano izradili smo premalo prigoda. Ako želimo ostvariti naš najavljivani cilj moramo doći na razinu igara na kojoj smo često bili u protekle dvije godine. Vjerujem u ovu momčad, no protiv Portugala neke ćemo stvari morati napraviti puno bolje."

Löwov kolega s druge strane, austrijski izbornik Josef Hickersberger, unatoč porazu nije imao previše zamjerki na igru svoje momčadi: "Moja momčad se još jednom sjajno borila, igrala je s velikim zajedništvom. Odradili smo odličan posao u obrambenom dijelu, sjajno smo se branili, no pogodak Ballacka bio je senzacionalan. Ipak, napravili smo previše pogrešaka u igri prema naprijed, previše smo griješili u dodavanjima."

Na upit oko isključenja njega i njemačkog izbornika, Hickersberger je rekao: "Ne mogu reći šta se dogodilo, jer ja i Joachim smo radili samo naš posao. Četvrti sudac je izgubio živce i nakon toga glavni nas je sudac poslao na tribine. Potpuno mi je nejasno zašto smo otjerani s igrališta. Bilo bi potpuno suludo kad bi zbog ovoga Löw sljedeću utakmicu morao gledati s tribina."

Razočaran propuštenom prigodom Austrije bio je domaći kapetan Andreas Ivanschitz: "Naravno da smo razočarani, željeli smo u četvrtfinale. Imali smo veliku priliku, no nažalost nismo je iskorisitli. Za utjehu nam ostaje da Njemačka nije bila premoćna. Bolje su otvorili susret, no mi smo u drugom dijelu dali sve od sebe. Nesretno smo primili pogodak iz prekida, nakon toga smo pokušali uzvratiti, no nije išlo. I danas smo dali sve od sebe i pokušavali smo do samog kraja. Nismo se predavali, skupo smo prodali svoju kožu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!