EP 2008., Natjecanje po skupinama, Skupina C, 3. kolo, 17.06.2008, 20:45 h, Bern, Stade de Suisse
Suci: Massimo Bussaca
Nizozemska
Nizozemska
Klaas-Jan Huntelaar 54'
Robin van Persie 87'
2:0 Rumunjska
Rumunjska

Rumunjska ipak bez četvrtfinala

Ante Jukić • srijeda, 18.06.2008.
Rumunjska ipak bez četvrtfinala
Foto: EPA

Reprezentacija Rumunjske nije uspjela pobijediti Nizozemsku, tako da će četvrtfinale Eura ipak morati gledati na televiziji. Iako je Marco van Basten na teren poslao prilično "šaren" sastav, Nizozemci su bili dominantnija momčad na terenu, a pobjedu su im donijeli Klaas Jan Huntelaar i Robin van Persie...

Nizozemska
Rumunjska
Nizozemska
Rumunjska
 
Maarten Stekelenburg
 
Johnny Heitinga
 
Demy de Zeeuw
 
Robin van Persie
 
Orlando Engelaar
 
Arjen Robben
(do 61')
14
Wilfred Bouma
15
Tim de Cler
 
Klaas-Jan Huntelaar
(do 83')
 
Ibrahim Afellay
 
Khalid Boulahrouz
(do 58')
Pričuvni igrači
12
Mario Melchiot
58'
 
Dirk Kuyt
61'
22
Jan Vennegoor of Hesselink
83'
Trener
Marco van Basten
1
Bogdan Lobont
2
Cosmin Contra
4
Gabriel Tamas
5
Christian Chivu
8
Paul Codrea
(do 72')
10
Adrian Mutu
11
Razvan Cocis
14
Sorin Ghionea
16
Banel Nicolita
(do 82')
18
Marius Niculae
(do 59')
Pričuvni igrači
21
Daniel Niculae
59'
20
Nicolae Dica
72'
7
Florentin Petre
82'
 
Trener
Victor Piturca

Nogomet je, ipak, pobijedio. Tako bi se najkraće mogla opisati večerašnja utakmica između Nizozemske i Rumunjske. Iako im ovaj dvoboj rezultatski ništa nije značio, Tulipani su odigrali još jednu dobru utakmicu i došli do svoje treće pobjede na ovom natjecanju. Pogotke su postigli Klaas Jan Huntelaar i Robin van Persie.

Početak susreta očekivano je pripao Rumunjskoj, koja je u dvoboj ušla silno motivirana, dok je Nizozemcima trebalo nešto vremena da uspostave svoju igru budući da se u početnih 11 našlo mnogo novih igrača. Prvu priliku na utakmici vidjeli smo već u četvrtoj minuti, kada je Marius Niculae zamalo promašio okvir Stekeleburgova gola nakon što je Adrian Mutu lijepo ubacio loptu s lijeve strane.

Nakon još nekoliko poluprilika Rumunja, Nizozemci su u 19. minuti konačno "pokazali zube", ali je Robin van Persie pucao glavom pored gola iz izgledne situacije. Do kraja prvog poluvremena bilo je još nekoliko prilika s obje strane, ali su Mutu (u 24. i 30. minuti) te Robben (u 36. minuti) bili neprecizni. Posebno je izgledna bila situacija omalenog Nizozemca, koji nije iskoristio odlično proigravanje Huntelaara. Na odmor se tako otišlo s 0:0.

Nade Rumunjske da bi ipak mogli vidjeti četvrtfinale rasplinule su se u 54. minuti, kada raspoloženi Klaas Jan Huntelaar koristi prizemni ubačaj Engelaara i pogađa za 1:0. Nakon tog pogotka Rumunji su potpuno "nestali" s terena, a tome su dosta pridonijele i vijesti iz Züricha, koje im nisu išle na ruku.

Nizozemci su, tako, došli u priliku stići do još uvjerljivije pobjede, a posebno je "gladan" pogotka bio Robin van Persie, koji je u 80. i 81. minuti skoro zabio za 2:0. Ipak, ono što mu tada nije pošlo za rukom, mladi je napadač Arsenala uspio u samom finišu utakmice, kada je lijepo primio na prsa jednu dugačku loptu i smjestio je iza leđa rumunjskog vratara Lobonta. Bio je to ujedno i posljednji spomena vrijedni događaj na ovoj utakmici. Nizozemska, dakle, s maksimalnih devet bodova putuje prem četvrtfinalu, dok se Rumunjska oprostila od daljnjeg natjecanja.

EP 2008. - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Nizozemska2:0Rumunjska
Francuska0:2Italija
1Nizozemska 39:1+89
2Italija 33:4-14
3Rumunjska 31:3-22
4Francuska 31:6-51

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!