Nogomet

Piturca zadovoljan, Van Basten još više

Duje Mogić • srijeda, 18.06.2008.

Marco van Basten izveo je potpuno drugačiju momčad protiv Rumunja nego protiv Francuske, ali i takva momčad je bila prejaka za trupe Victora Piturce koje su jurišale po pobjedu i plasman u četvrtfinale...

Italija i Francuska bile su zabrinute da im eventualna pobjeda u međusobnom susretu neće biti dovoljna ukoliko Rumunjska svlada najavljenu "drugu" momčad Nizozemske. Ipak, strahovi su se pokazali neopravdanima jer su Oranje pošteno odradile svoj posao i donijele novu radost svojim, ali i talijanskim navijačima, koji slave dvije pobjede u jednoj večeri.

Kroz takozvanu grupu smrti, Van Basten je "prošetao" svoju ekipu odvevši je do prvog mjesta u grupi s tri čiste pobjede i gol-razlikom 9:1. "Moramo biti jako ponosni i sretni što smo pobijedili u sve tri utakmice. U početku je bila "grupa smrti", ali devet golova i devet bodova... Možemo biti jako zadovoljni", zadovoljno će Nizozemac.

Dok Van Basten čeka ime protivnika u četvrtfinalu između Rusije i Švedske, njegov kolega na poraženoj strani je sa svojom ekipom završio euro-avanturu. Rumunjska ipak nije razočarala i bili su u kombinaciji za četvrtfinale mnogo duže nego što su mnogi očekivali.

"Bila je jako dobra kampanja, igrali smo vrlo dobro. Igrati u tako teškoj grupi s fantastičnim momčadima i ne izgubiti prve dvije utakmice protiv oba finalista Svjetskog prvenstva je veliko postignuće", kaže trener Rumunja.

Piturca je svjestan koja je tanka nit između prolaska i ispadanja i gdje je točno njegova ekipa propustila prijeći tu nit: "Mogli smo proći bolje. Da smo realizirali jedanaesterac protiv Italije, bili bismo se kvalificirali."

Rumunj se osvrnuo i na večerašnju utakmicu protiv rezervne ekipe Nizozemaca i dao zanimljiv sud: "Možda su nizozemske zamjene čak i bolje od standardnih prvotimaca. Jednostavno su bili bolji i svježiji od nas večeras."

EP 2008. - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Nizozemska2:0Rumunjska
Francuska0:2Italija
1Nizozemska 39:1+89
2Italija 33:4-14
3Rumunjska 31:3-22
4Francuska 31:6-51

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!