Nogomet

Domenech razočaran, Donadoni sretan

Ante Pažanin • srijeda, 18.06.2008.

Svjetski prvaci su se provukli, pobjedom nad Francuskom od 2:0 uz poraz Rumunjske od Nizozemaca Italija ide u četvrtfinale, dok će Francuzi pokušati što prije zaboraviti ovaj za njih neuspješan Euro. Francuski izbornik Raymond Domenech bio je razočaran porazom svoje momčadi, ali i ponosan borbom, dok je Roberto Donadoni razumljivo bio iznimno sretan i zadovoljan što je njegova momčad, unatoč svim nedaćama, uspjeli doći do četvrtfinala...

Prije početka Eura bili su označeni jednim od favorita, no u tri utakmice Francuzi su popili tri gorke pilule i razočarani se vraćaju kući. Razočaran je bio i izbornik Domenech: "Osjećam se razočarano. Svi smo razočarani nakon večerašnje utakmice, ali najjači osjećaj koji imam je osjećaj ponosa. Ponosan sam na način na koji su se igrači ponijeli nakon sve nesreće koja nas je zadesila. Kada prvo izgubiš igrača zbog ozljede, onda i drugog zbog crvenog kartona i još primiš gol iz jedanaesterca, onda je teško podići se. Mi nijednog trenutka nismo odustali i ova momčad ima lijepu budućnost. Mislim da je u trenucima njihova izvedba bila jaka i ponosna."

Usprkos porazu, Domenech se kratko osvrnuo i na budućnost: "Ponavljam ono što sam ponavljao zadnjih šest mjeseci, ovaj Euro je najviše od svega prilika za mlade igrače da se pripreme za Svjetsko prvenstvo za dvije godine. Iskustvo koje su doživjeli bit će im korisno za budućnost."

S druge strane, Roberto Donadoni nakon svega može biti itekako sretan. Italija se još jednom provukla nakon ne baš blistavog početka prvenstva: "Ne mislim da je ovo najljepši trenutak moje trenerske karijere, ali je sigurno veliko zadovoljstvo. Pobjeda je nagrada za sve igrače, oni su radili jako naporno zadnje dvije godine. Imali smo nekih teških trenutaka, ali dečki su uvijek nalazili načina da se vrate. Igrači zaslužuju sve čestitke."

Iako je Italiji put do pobjede bio olakšan ozljedom Riberyja i crvenim kartonom Abidala, Donadoni ne smatra da je sreća odlučila dvoboj: "Imali smo malo sreće, ozljeda Riberyja bila je udarac za Francuze, a i kod gola De Rossija lopta se malo odbila od živog zida. Ipak, ne bih rekao da smo pobijedili samo zahvaljujući sreći, jer smo napadali i stvarali šanse. Sve je to sjajno, jer smo igrali protiv jakog protivnika. Želim čestitati Francuskoj koja nije nijednog trena stala trčati i nije nam dala odmora iako su imali igrača manje. Sada sve postaje još teže, Španjolska je jako dobra momčad i u posljednoj prijateljskoj utakmici su pokazali da ih je teško pobijediti."

EP 2008. - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Nizozemska2:0Rumunjska
Francuska0:2Italija
1Nizozemska 39:1+89
2Italija 33:4-14
3Rumunjska 31:3-22
4Francuska 31:6-51

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!