Nogomet

Hiddink ponosan, Lagerbäck pomiren s porazom

Tea Lokas • četvrtak, 19.06.2008.
Hiddink ponosan, Lagerbäck pomiren s porazom
Foto: EPA

Velika pobjeda ruske reprezentacije nad Švedskom još je više na pijedestal uzdignula Guusa Hiddinka, čovjeka koji u zlato pretvori sve što dotakne. Ponosan je taj Hiddink Veliki bio nakon utakmice, no njegovi apetiti nisu zadovoljeni. S druge strane, Lagerbäck je dostojanstveno čestitao boljima, večerašnjim nadmoćnim pobjednicima...

Hiddink nije mogao skriti veselje, ali nije mogao prikriti niti zabrinutost za susret koji mu predstoji: "Veoma sam ponosan zbog svega što je moja momčad na ovom prvenstvu postigla. No, to nije sve što želim. Sljedeća prepreka su Nizozemci, a naš veliki problem je što imamo samo dva dana za oporavak. Naši protivnici su igrali sa svojom drugom postavom protiv Rumunjske sinoć, a ja nemam 20 top-igrača. Njihova prva momčad ima pet dana za pripremu i odmor."

No, ovo je sigurno ruska večer i takvi problemi im je neće pokvariti. O tome će razmišljati već sutra. Zato se Hiddink ponovno vratio na pohvale: "Ovo je ogromna pobjeda jedne momčadi koja je još u izradi, momčadi s puno mladih i ponešto iskusnijih igrača. Vrlo je ugodno raditi s ovakvom ekipom, a mlađi igrači u posljednja su tri tjedna jako puno naučili."

Takva sreća nije se mogla pročitati s lica švedskog izbornika Larsa Lagerbäcka. 60-godišnji "učitelj" iskusnih Šveđana, koji su mahom stariji od svojih večerašnjih protivnika, izjavio je: "Htio bih čestitati Rusima, prikazali su zaista odličan nogomet. Mislim da su vrlo brzo uočili gdje nas mogu "povrijediti" te su iskoristili naše slabosti na najbolji mogući način."

"Povukli smo se u početku, a da to nismo planirali. Rusi su to znali iskoristiti i dali su prvi pogodak", nadodao je Lagerbäck o razlozima loše igre Šveđana, a osvrnuo se i na "starost" igrača: "Imamo neke starije igrače u momčadi i očekujem da će se neki od njih nakon ovog prvenstva povući."

EP 2008. - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Grčka1:2Španjolska
Rusija2:0Švedska
1Španjolska 38:3+59
2Rusija 34:406
3Švedska 33:4-13
4Grčka 31:5-40

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!