Nogomet

Rehhagel: "Ne žalim ni za čim"

Sanja Čalić • četvrtak, 19.06.2008.
Rehhagel: "Ne žalim ni za čim"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Španjolski je izbornik Luis Aragonés nakon pobjede njegove momčadi nad Grčkom svoja razmišljanja okrenuo prema protivniku u četvrtfinalu, dok je s druge strane Otto Rehhagel izjavio kako ne žali ni za čim…

Aragonés se najprije kratko osvrnuo na pobjedu svoje momčadi nad Grčkom: "U drugom je dijelu trud mojih igrača pokazao da smo u jako dobroj fizičkoj formi. Nismo imali tempo koji smo trebali imati u prvom dijelu, igrali smo po ritmu kojeg je nametnula Grčka, ali u drugom dijelu smo odigrali onako kako i inače igramo, imali smo pet – šest šansi i mogli smo zabiti još koji gol."

U četvrtfinalu kojeg je Španjolska premoćno ostvarila čeka ih Italija u dvoboju za kojeg španjolski izbornik zna da neće biti nimalo lagan: "Čeka nas težak protivnik. Bit će teško, ali oni isto to vjerojatno misle i za nas. Susrećemo se s četverostrukim svjetskim prvacima i možda je ovo najteže četvrtfinale. No jedina stvar koja nam treba je pozitivan stav, moramo zaboraviti da je to Italija i razmišljati o pobjedi."

Grčki je izbornik Otto Rehhagel istaknuo kako je mnogo želio da posljednji susret na Europskom prvenstvu Grci bar osvoje bod, no naglasio je kako njegova momčad ima problema s postizanjem pogodaka: "Tijekom susreta momčad je uspjela primijeniti sve ono o čemu smo govorili na treninzima i mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Španjolska je imala više loptu u svom posjedu i zato su zabili drugi gol. Svi smo željeli pobijediti, ali nažalost, nismo iskoristili svoje prilike. Kao što sam već rekao, mi smo momčad koja teško zabija pogotke."

Strateg Grčke za kraj svog nastupa na Euru zaključio je kako nema za čim žaliti: "Ne žalim ni za čim – izabrali smo momčad koju smo izabrali i mislim da smo imali jako dobar izbor. Izgubili smo od Rusije koja je pobijedila Švedsku, Španjolci imaju izvanredne igrače, baš kao i Šveđani. Ne moramo se sramiti što nismo uspjeli pobijediti ove momčadi," smatra Rehhagel.

EP 2008. - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Grčka1:2Španjolska
Rusija2:0Švedska
1Španjolska 38:3+59
2Rusija 34:406
3Švedska 33:4-13
4Grčka 31:5-40

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!