Tenis

Mektić i Belić guraju u Beogradu

Maja Giljanović • subota, 21.06.2008.
Mektić i Belić guraju u Beogradu
Foto: Ivor Krapac

Nikola Mektić i Luka Belić plasirali su u četvrtfinale 10.000 dolara vrijednog ITF Challengera u Beogradu, a u osmini se finala 10.000 dolara teškog turnira u Trstu oprostio Albert Lončarić...

Luka Belić je nakon prvog kola i sa 6:3, 6:1 apsolviranog Nijemca Pirmina Haenlea također u dva seta (7:5, 6:2) slavio protiv Švicarca Mathieu Guenata - sedmom će se nositelju koji se inače u glavni ždrijeb probio kroz kvalifikacije, a padali su redom Forai, Dmitrović i Serdakowski) - u četvrfinalu suprotstaviti prvi nositelj, Mađar Attila Balasz.

Plasman među osam wild card Slavko Bjelica trećem je nositelju Nikoli Mektiću, pak, predao bez borbe, a 19-godišnjem 579. igraču svijeta sljedeći je protivnik šestopostavljeni Aldin Šetkić iz BiH.

Četvrtfinale u igri parova izborili su Ivan Zovko i Mektić u prvom kolu pobijedivši srpski par Đukić/Nedeljković (6:3, 6:4), a polufinale potom nauštrb prvih nositelja Belića i Španjolca Ramosa - 6:3, 6:1. Slijedi grčko-češka kombinacija Gemouchidis/Lojda (četvrti nositelji).

Albert Lončarić je, pak, zaustavljen u osmini finala Trsta - Slovenac Jan Tavčar nastavio je niz još iz kvalifikacija i prvog kola (sedmi nositelj Viola) i protiv 27-godišnjaka slavio s 4:6, 7:6(5), 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!