Nogomet

Povratak Lippija

Maja Giljanović • petak, 27.06.2008.
Povratak Lippija
Foto: EPA

Talijanski nogometni savez po brzom je postupku netom smijenjenog Roberta Donadonija zamijenio nekadašnjim izbornikom i svjetskim prvakom Marcelom Lippijem...

Mediji na Čizmi Lippija su odavno proglasili favoritom za izborničku poziciju dotad u rukama Donadonija koji od samih početaka - poraza Italije od Hrvatske (0:2) u Livornu nije ulijevao povjerenje - nekadašnja je Milanova legenda svejedno uoči Eura potpisala novi ugovor, ali se FIGC osigurao: u slučaju neuspjeha što četrvrtfinale za Azzurre sigurno jest, čelnicima Saveza ruke su bile odriješene i poslije eliminacije od Španjolske očekivala se samo potvrda o prekidu suradnje.

"Giancarlo Abate" (predsjednik Saceza, op. p.) "razriješio je dužnosti dosadašnjeg izbornika i na njegovo mjesto postavio Marcella Lippija", stoji u službenom priopćenju Saveza, a 60-godišnjaka će predstaviti ovog utorka, 1. srpnja u Rimu.

Trofejni trener nakon slavlja je u Berlinu 2006. odmarao dvije godine dotad između 2004. i '06. ubilježivši 17 pobjeda, 10 remija i dva poraza, a o duljini i uopće stavkama novog ugovora, Savez se još nije očitovao. Pretpostavlja se da se radi o dvogodišnjem - Lippi će Azzurre voditi kroz kvalifikacije i do svetog cilja - pokušaja obrane titule svjetskog prvaka 2010.

Stožer će, pak, upotpuniti ljudima od najvećeg povjerenja: Angelom Peruzzijem i Cirom Ferrarom odnosno pomoćnicima Narcisom Pezzottijem i Ivanom Bordonom.

Sam je Lippi kratko potvrdio: "Presretan sam i krajnje motiviran", a opširnije će se novi/stari c.t. o kojem su mišljenja inače podijeljena jer primjerice Gazzettini čitatelji u 50.5 su posto za, a u 49.5 posto protiv njegova povratka, predstaviti za pet dana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometEuro 2008.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!