Nogomet

Ballack upitan za finale

Martina Oštrić • nedjelja, 29.06.2008.
Ballack upitan za finale
Foto: HB-Press-Agency

Nakon vijesti da Španjolska u finalu Eura neće moći računati na svog najboljeg strijelca Davida Villu, još jedna, nimalo lijepa, vijest stiže nam iz Njemačkog tabora. Zbog ozljede lista kapetan Elfa upitan je za finale u Beču...

Chelseaov 31-godišnjak zbog ozljede je preskočio jučerašnji trening reprezentacije u Teneru, a primijećen je njegov izostanak i danas na Ernst – Happel stadionu, gdje momčad uvježbava posljednje korake pred najvažniju utakmicu Europskog prvenstva.

"Mišići su stegnuti, i sad samo treba čekati da vidimo kako će se stvari razvijati", izjavio je njemački izbornik Joachim Löw te dodao kako će liječnička služba reprezentacije napraviti sve da osposobi Ballacka za sutrašnje finale.

Ukoliko kapetan ipak ne bude spreman za sutrašnju utakmicu, Löw će mu naći zamjenu - Bastian Schweinsteiger i Tim Borowski spremni su za preuzimanje njegove pozicije. "On je naš kapetan i vrlo važan igrač, no ako ne bude spreman, netko će drugi preuzeti njegovu poziciju", tvrdi Löw.

"Imamo 23 igrača, a oni koji nisu igrali vrlo su motivirani. Bude li potrebno, snaći ćemo se i bez Ballacka, no dok god postoji nada u njegov oporavak nećemo ga prekrižiti", optimističan je izbornik.

Podsjetimo se, Ballack nije igrao ni u finalu Svjetskog prvenstva 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, no tada nije bio ozlijeđen već suspendiran.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometEuro 2008.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!