Nogomet

Olakšan ždrijeb Hajduku i Slavenu

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 30.06.2008.
Olakšan ždrijeb Hajduku i Slavenu

Dva naša kluba u utorak će od 13:30 sati saznati svoje protivnike u 1. pretkolu Kupa Uefe. Splitski Hajduk i koprivnički Slaven Belupo danas su saznali svoje moguće protivnike, koji su nešto lakši nego što se činilo prošlog tjedna...

UEFA je jutros objavila nositeljske i nenositeljske skupine uoči ždrijeba 1. pretkola Kupa Uefe, koji će se održati u utorak u 13:30 sati u Nyonu. Hajduk i Slaven Belupo saznat će svoju prvu prepreku na svom ovogodišnjem europskom putu, za kojeg se nadamo da neće trajati samo tijekom ljetnih vrućina.

Sustav koeficijenata omogućio nam je da već prije saznamo imena potencijalnih protivnika u Južno-mediteranskoj skupini, u koju su smještena oba naša protivnika. No, UEFA je i ovog puta učinila neke promjene i među nenositelje u Južno-mediteranskoj skupini uvrstila lihtenštajnski Vaduz i Juvenes-Doganu iz San Marina, koji su trebali biti smješteni u Centralno-istočnom "šeširu".

Zbog toga poteza su dva predstavnika Bosne i Hercegovine; Zrinjski i Široki Brijeg, također prešli u skupinu nositelja naše skupine, u kojoj su i hrvatski klubovi, pa se s njima neće moći susresti u 1. pretkolu.

Lista klubova među kojima se kriju protivnici Hajduka i Slavena u 1. pretkolu Kupa Uefe je sljedeća: Milano Kumanovo i Pelister Bitola (Makedonija), Vaduz (Lihtenštajn), Vllaznia Skadar i Partizani Tirana (Albanija), Birkirkara i Marsaxlokk (Malta), Mogren Budva i Zeta Golubovci (Crna Gora), Sant Julia (Andora) i Juvenes-Dogana Seravalle (San Marino). Prvi susreti igrat će se 17. srpnja, a uzvrati dva tjedna kasnije.

Od zanimljivijih klubova u 1. pretkolu Kupa Uefe svoj europski put započet će i Manchester City, FC Kobenhavn, Bröndby, Austria Beč, Hertha, Red Bull Salzburg, Legia Varšava...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!